spacer ZTKS spacer
spacer Izberite jezik/Choose your language spacer spacer
spacer slovenski english deutsch italiano français hrvatski spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer
 
Home
spacer
spacer
Über den Verband
spacer
Über uns
spacer
Kataloge
spacer
Presse
spacer
spacer
Reiseinformationen
spacer
spacer
spacer
Bauernhof Suche

explore and anjoy

Kupujmo domace



Spletni portal je financiran
s strani Ministrstva za gospodarstvo
 

GastronomiespacerBildergaleriespacerGerichte von Gorenjska bis Premurje RegionspacerRezeptenspacer

Gastronomie

Ein altes Sprichwort lautet: Sag mir, was du isst, und ich sage dir, wer du bist! Dieser Spruch gibt

noch heute unser Verständnis, unsere Auffassung und unsere Erfahrungen von all dem wieder, was

man unter Gastronomie versteht. Man isst, um zu leben, doch man lebt nicht nur, um zu essen!

Wenn man also neue Speisen und Getränke entdeckt und kennen lernt, lernt man darüber

hinaus noch viel mehr. Man lernt, die örtlichen, lokalen und regionalen kulturellen Eigenheiten

und Verschiedenheiten zu entdecken und durch die Speisen und den Verzehr der Speisen die

Bräuche und Sitten kennen. Man erfährt aber auch vieles über die wirtschaftlichen

Bestrebungen der Menschen und ihre Verbundenheit mit der Natur, über den Ursprung

der geschichtlichen Entwicklung, über die Schicksale der hiesigen Menschen und deren

Gemeinsamkeiten und Differenzen. Man lernt verschiedene Gerüche kennen, den Duft der

Wälder, Felder, Wiesen und Almen und den Geschmack von all dem, was der Mensch anbaut

und als Speisen auf den Alltags- oder Festtagstisch stellt.  Weil der moderne Mensch

immer mehr mit den Augen isst, wird es immer wichtiger, dass das Kennenlernen der gastronomischen Besonderheiten, Unterschiede.


EXPLORE AND ENJOY

Pri kulinaričnem turizmu je spoznavanje lokalnih jedi in pijač cilj potovanja – vendar ne gre le za zaužitje hrane in pijač, ampak za poglobljeno spoznavanje pokrajine, njenih značilnosti, kulture, načina pridelave ter šeg in navad, povezanih z uživanjem hrane in pijače. Tako so v kulinaričnem turizmu okusi, arome in vonji rdeča nit, ki povezuje doživetja naravne in kulturne dediščine, srečanja z domačini, zgodbe in gastronomska doživetja.

 

UŽIVAJMO BREZ MEJA

Gastronomska popotovanja od Gorenjske prek avstrijske Koroške do Prekmurja

Spoštovani gastronomski popotniki in popotnice, 
na številnih spletnih straneh vam predstavljamo najbolj zanimiva gastronomska doživetja in priporočila za gastronomske izlete, potovanja in počitnice na obeh straneh državne meje, od Gorenjske prek avstrijske Koroške do Prekmurja. 

Na gostoljubnih kmetijah in v gostilnah boste lahko uživali v pestri ponudbi lokalnih in regionalnih jedi in pijač ter svoja doživetja obogatili s srečanji z ljudmi na kmetijah in v vaseh, njihovimi vsakdanjimi prizadevanji in prazničnimi uživanji. Lahko boste obiskali tudi gastronomske prireditve in odkrivali bisere naravne in kulturne dediščine.

RECEPTI

Slovenija je gostoljubna dežela, ki obiskovalca preseneti z razkošjem tako tradicionalnih slovenskih jedi kot kulinaričnih mojstrovin, ki so sicer prišle izza meja dežele, a so tu dobile svoj slovenski nadih.

 

FOTOGALERIJA

Ker se sodobni človek vedno bolj prehranjuje z očmi, je toliko bolj pomembno, da postaja spoznavanje gastronomskih posebnosti, različnosti in podobnosti ena od temeljnih sestavin njegovega samospoznavanja in odkrivanja kulturnih različnosti, ki so največja vrednota bolj ali manj globaliziranega sveta.

 

 

© 2017 Združenje turističnih kmetij Slovenije, Trnoveljska cesta 1, 3000 Celje

slovenija.info Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eurogites Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenje