Recept

Goriška gubanca

Sestavine:

Listnato testo

  • 50 dag surovega masla
  • 50 dag bele moke
  • 4 rumenjaki
  • Sok 1 limone
  • 3 žlice belega vina

Nadev

  • 1 kg orehov (ali 25 dag mandljev in 75 dag orehov)
  • 50 dag rozin (dan pred uporabo namočenih v rumu)
  • 50 dag sladkorja
  • 20 dag surovega masla
  • 15 dag pinjol
  • 5 rumenjakov 
  • sneg 5 beljakov
  • vanilja
  • naribana lupina 2 pomaranč in 1 limone
  • nageljnove žbice
  • cimet
  • rum 


1. Iz navedenih sestavin zamesimo listnato testo.

2. Zmešamo vse sestavine nadeva.

3. Testo razvaljamo na tanko in ga namažemo z razžvrkljanimi rumenjaki.

4. Testo obložimo (namažemo) z nadevom.

5. Testo zvijemo v zvitek in ga spiralno položimo v okrogel ali oglat namaščen pekač.

6. Pečemo na zmerni temperaturi približno eno uro. 


"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam