Recept

Haloška gibanica

Kvašeno testo:

  • 500 g moke pol ostre, pol gladke
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 – 2 jajci
  • 40 g masla
  • 2,5 dcl mleka
Nadev:

  • 1 kg skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja
  • 80 g poparjenega pšeničnega zdroba
  • cimet

Preliv:
  • 2 dcl kisle smetane
  • 2 jajci
  • lahko malo sladkorja
maslo za pekač

Iz sestavin za kvašeno testo zgnetemo srednje mehko testo in ga pustimo vzhajatI. Vzhajanega razvaljamo in ga položimo v pomaščen  okrogel lončeni model ali v pekač. Nadevamo ga s skutnim nadevom, prelijemo s smetanovim prelivom ter spečemo. Gibanico ponudimo še toplo.
Nazaj na seznam