Recept

Jota

Sestavine

  • 500 g kislega zelja
  • 250 g rjavega fižola
  • 3 veliki krompirji
  • 2 žlici svinjske masti
  • 2 žlici moke
  • 3 stroke česna
  • sol in poper
  • suho meso za izboljšanje okusa 


Postopek priprave 

Skuhamo olupljen krompir. Del krompirja pretlačimo. Posebej skuhamo zelje in posebej fižol. Ko je vse kuhano zmešamo. Pazimo koliko dodamo vode v kateri se je kuhalo zelje, da ni jota prekisla. Na masti počasi prepražimo strt česen in dodamo moko, da nastane svetlo prežganje, ki ga dodamo joti. Po okusu solimo in popramo. Vse skupaj kuhamo še nekaj časa, da se zgosti. Jota bo okusnejša , če bomo v njej kuhali suho meso. Lahko dodamo še čebulo, lovor, korenček ali kumino. Zelje lahko nadomestimo s kislo repo.


"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam