Norveška - Sladica iz dušenih sliv (suhe slive)
Sestavine:
- 5 dl vode
- 1 dl sladkorja
- 200 g suhih sliv
- 2 žlici krompirjeve moke
Zavrite vodo in sladkor, dodajte suhe slive in mešajte. Omaka naj vre 4 minute. Poberite suhe slive iz posode in jih dajte v skledo, omaka pa naj vre še 3 minute. Nato ji dodajte krompirjevo moko, zmešano z malo vode. Z omako prelijte slive in postavite na hladno. Sestavine za pripravo vanilijeve kreme: 4 dl mleka 2 žlici koruzne moke (koruzni škrob) 1 žlica sladkorja 1 razdeljen vanilijev strok 1 dl smetane V ponvi zmešajte vse sestavine, razen smetane in kuhajte 2-3 minute. Maso ohladite. Stepite smetano in jo tik pred serviranjem vmešajte v jed.
"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"