Recept

Pajtičke

Sestavine

Testo

  • 1 kg bele moke
  • 3 dag kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 dl mlačne vode

Nadev

  • 5 žlic olja ali surovega masla
  • 2 nasekljani čebuli
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 10 dag mletih orehov
  • 1 žlička soli
  • malo mletega popra

1. Iz navedenih sestavin zamesimo testo, ki naj vzhaja.

2. Med tem pripravimo nadev. Na olju ali na maslu lepo zarumenimo nasekljani čebuli, dodamo drobtine, zmlete orehe, poper, solimo in dobro premešamo.

3. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom in tesno zvijemo. Zvitek narežemo na 3-5 cm debele rezine in jih vodoravno polagamo v pomaščen pekač. 4.Pečemo jih približno pol ure pri temperaturi 160-170°C .


"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam