Recept

Pehtranova potica

Kvašeno testo:

  • 1 kg bele moke tip 500,
  • 1 kocka kvasa,
  • 1 jajce,
  • 2 rumenjaka,
  • 15 dag sladkorja,
  • 15 dag masla,
  • približno 4 dcl mleka,
  • sol

Nadev:

  • 2 dcl goste kisle smetane,
  • 15 dag masla,
  • 15 dag sladkorja,
  • 2 jajci,
  • 10 dag drobtin,
  • pest svežega pehtrana

Iz moke, pripravljenega kvasa, raztopljenega masla, soli, rumenjakov, sladkorja in mlačnega mleka zamesimo kvašeno testo. Potem, ko dovolj vzhaja, ga za prst na debelo razvaljamo, namažemo z nadevom, v katerega smo vmešali kislo smetano, sladkor, jajci in na maslu prepražene ter malce shlajene drobtine. To potresemo še s pehtranom, narezanim na drobno, in zvijemo. Potico položimo v dobro namazan pekač in pustimo, da vzhaja. Pečemo v srednje vroči pečici pri temperaturi okoli 150 stopinj eno uro. 


"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam