Recept

Rabarbarino pecivo

Rabarbara je trajnica, bogata z antioksidanti ter zaradi vsebnosti kalcija, kalija in magnezija prava zakladnica zdravja. V kulinariki se uporabljajo le olupljena stebla, ki se jih trga spomladi in ponovno jeseni. Za pripravo rabarbarinega peciva potrebujemo zelo malo časa, okus pa je nepozaben!

Sestavine za 4 osebe:

  • 5 beljakov*
  • 5 velikih žlic rjavega sladkorja
  • 5 rumenjakov*
  • 5 žlic ostre ali polnozrnate moke**
  • 15 dag rabarbarinih stebel
  • rjavi sladkor 

Iz beljakov stepemo sneg, mu dodamo 5 žlic sladkorja in med mešanjem še rumenjake. V maso s kuhalnico previdno vmešamo moko, da masa ostane rahla. Vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na testo naložimo olupljena in narezana rabarbarina stebla. Po vrhu potrosimo nekaj sladkorja. Damo v pečico in pečemo 15 minut pri 180 ˚C.

Kolač ohladimo, razrežemo na pravokotnike in postrežemo. 

Recept je pripravila ekološka turistična kmetija Pri Baronu.

 

Združenje turističnih kmetij Slovenije je sodelovalo pri pripravi knjižice Okusne jedi gostoljubnih ljudi, ki je nastala v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki ga je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in je finančno podprt s strani Evropske komisije.

Nazaj na seznam