Culinary experiences

Vikend za dušo in telo, ob spoznavanju zelišč na kmetiji Korošec v Ljubiji pri Mozirju

Turistična kmetija Korošec leži sredi idilične vasice Ljubija, nedaleč od Mozirja ter blizu smučišča Golte in term Topolšica. Kmetija je pridobila znak specializirane ponudbe za zdravo življenje in družinam z otroki prijazna kmetija, na kar so člani družine zelo ponosni.

Program je zanimiv skoze celo leto in ni vezan samo na en letni čas ali pa na določena zelišča. Zato ste vedno dobrodošli.


1. dan

Prihod na kmetijo v popoldanskih urah. Sprejela vas bo prijazna gostiteljica Urška ter vam ponudila šilce likerja Urškamaistra, narejenega iz zelišč z domačega vrta ali pa kozarec domačega soka.

Namestili se boste v prijetno urejenih apartmajih, v hišah iz lesa, na kmetiji najvišje kategorije 4 jabolka.

Preostanek časa do večerje lahko izkoristite za spoznavanje kmetije in kratek sprehod po okolici.

Večerjate lahko v gostilni Pr’Pek v Mozirju, 2 km od kmetije, kjer pripravljajo lokalne jedi, tudi takšne na žlico. Večerjo pa si seveda lahko pripravite tudi sami. V času od pomladi do jeseni, lahko del zelenjave dobite na naši in na sosednjih kmetijah.

Po večerji vam bomo ponudili zeliščne čaje in vam predstavili vaš vikend program. Ob toplem in lepem vremenu bomo posedeli zunaj, na terasi, ob hladnih dneh pa v manjšem družabnem prostoru.2. dan

Namesto budilke vas bo predramilo petje ptic in gaganje račk. Še pred zajtrkom se boste lahko sprehodili po naši kmetiji, okrog ribnika ter uživali v miru.

Po zajtrku se boste z gostiteljico Urško sprehodili po vrtu, kjer boste spoznali zelišča ter ostale aktivnosti povezane s kmetijo.V dopoldanskem času si boste poleg vrta ogledali še star visokodebelni sadovnjak in ribnik. Skupaj bomo nabrali nekaj vrst zelišč, ki se jih lahko nabere v tem času. Nato bomo zelišča pripravili za sušenje v sušilniku.

V popoldanskem času se boste lahko sprehodili po označeni krožni Koroščevi poti, ki traja 1,5 ure. Na pot vam bomo dali še zemljevid, na katerem so označene zanimivosti ter nekaj domačih priboljškov: steklenico čaja, kos domačega kruha, jabolko, kakšen domač piškot.

Koroščeva pot vas bo vodila skozi naravo- gozd in gričke, od koder se vam bo odprl pogled na dolino ter okoliške hribe in planine s smučiščem Golte.

Prijetno utrujeni boste večer  zaključili s sproščanjem v savni in masažnem bazenu.


3.dan

Po zajtrku bomo pogledali kako so se posušila zelišča. Posušena zelišča boste shranili v lične vrečke, ki jih boste odnesli s seboj domov. Poleg tega boste ob odhodu domov dobili recept za izdelavo enega zeliščnega likerja.

Na poti domov si lahko v Mozirskem gaju v Mozirju ogledate bogat zeliščni vrt.

V času vašega bivanja pri nas, vam bodo ves čas na voljo naši zeliščni čaji, napitki ter sadje.

 

Cena 3- dnevnega programa na osebo:  94,00 EUR + turistična taksa 2,54 EUR/ osebo/ dan

Program vsebuje:

nastanitev v apartmaju, najvišje kategorije 4 jabolka,

voden ogled zeliščnega vrta ter kmetije,

predstavitev sušenja zelišč za čaj,

pokušino domačih čajev ter zeliščnih likerjev,

2 uri uporabe savne in masažnega bazenčka.

 

Otroci do 12. leta je brezplačno, za otroke od 12.- 16. let velja 50% popust.


Dodatne informacije in rezervacije:

Turistična kmetija Korošec

Ljubija, 3330 Mozirje

T:00386(0)35831122, 00386(0)31619634

e-pošta: korosec.rebercnik@siol.net

 

Zurück zur Liste

Specializirana ponudba

Specializirana ponudba