BREG
address
Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo v Brdih, Slovenija
phone
+386 (0)5 304 25 55, +386 (0)5 304 25 55

Cenik*

  • SEZONA
    • Prenočitev z zajtrkom €100,00/2 osebi
  • IZVEN SEZONE
    • Prenočitev z zajtrkom €100,00/2 osebi
*Cene in storitve so oblikovale turistične kmetije ter zanje tudi odgovarjajo. V cene storitev ni vključena turistična taksa. Med božično-novoletnimi prazniki so cene lahko višje. Doplačilo bo potrebno tudi, če boste na kmetiji prespali manj kot tri noči.

Cene so v €.
Ponudba
Izletniška kmetija
Kmetija z nastanitvijo
Slovenia Green Accomodation
Slovenia Green Cuisine
Čebelarstvo
Leži ob vinski cesti
Aktivnosti na kmetiji
kolesarjenje pohodništvo, planinstvo otroško igrišče
Aktivnosti v okolici
smučanje konjeništvo tenis golf namizni tenis kopanje v reki kopanje v odprtem bazenu ribolov

O kmetiji

3 jabolka
Kategorija:
3 jabolka
Izletniška kmetija
Tip kmetije:
Izletniška kmetija
Kmetija z nastanitvijo
Goriška
Regija:
Goriška

Iz Nove Gorice za Goriška Brda, Dobrovo, Neblo, Golo Brdo, Breg. Smerokazi so od Neblega dalje.

Mirela in Adrijana Peresin si turistično kmetijo – njihova leži na skrajnem zahodnem delu Brd, tik ob meji z Italijo, specializirano za zdravo življenje, predstavljata kot kmetijo, na kateri gosta pričaka čisto okolje in zdrava, doma pridelana hrana. 

Takšna je njihova kmetija Breg: »Naberemo in skuhamo,« pravita. In ker se je zdravo tudi gibati, so še kmetija, prijazna kolesarjem. Izposojajo kolesa, imajo kolesarnico, povezani so s popravljalnico koles, znajo svetovati, po katerih poteh se zapeljati – tako na slovenski kot na italijanski strani Brd, tako po ravnini z rekreativnimi kot po vzpetinah z gorskimi kolesi. »Nekateri se zapeljejo v Čedad na kavo, drugi ubirajo poti po Matajurju in Koradi,« 

Kuhalnico vrtita v tipični kmečki hiši, kjer je v spodnjem delu manjši prostor z ognjiščem, zgoraj pa velika soba z zastekljeno teraso in razgledom po briški pokrajini. 

Jedi, ki jih pripravljata, temeljijo na starih receptih tipične briške in furlanske kuhinje – z veliko zelišči. Posebnost so ješprenjeve jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko, nonin toč s pršutom in belo polento, sezonske češnjeve, kostanjeve in bučne jedi. Z letošnjo poletno sezono pa začneta tudi vsestransko uporabljati sivko iz lastnega nasada.







Značilnosti

BREG
  • Odprto
  • 1. 1. - 31. 12.
  • Sobe
  • 2/2, 1/3, 2/6
  • Število sedežev
  • 50
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Italijanščina
    • Angleščina
    • Hrvaščina

Rezervacija