Hrastovec 36, 3320 Velenje, Slovenija
+386 (0)31 793 720, +386 (0)31 370 728
Ponudba
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo smučanje savna kolesarjenje otrosko igrišče
Aktivnosti v okolici
zmajarstvo tek na smučeh tenis golf namizni tenis kopanje v odprtem bazenu drsanje veslanje kegljanje balinanje ribolov

O kmetiji

Izletniška kmetija družine Karničnik se nahaja le lučaj iz Velenja,  v vasici Hrastovec. Obdana s prelepimi gozdovi in travniki je pravi magnet za vse , ki znate ceniti naravne lepote. 

Člani družine Karničnik so predani  kmečkemu življenju. Kmetijo odlikuje pestra ponudba jedi, primernih za vse okuse. Posebnost  gastronomske ponudbe  sta konjski želodec in kmečka pojedina, ki jo gospodinja pripravi v krušni peči in katere najslastnejši  kos je žrebičkova pečenka. Ko v kmečki sobi zadiši še po domačem kruhu, se obed lahko začne .Na kmetiji gojijo številne domače živali, med drugim tudi konje. Gospodar Marko je še posebej ponosen na svojo predelovalnico in zorilnico suhomesnatih izdelkov. Goste rad popelje po posestvu in jim razloži vse o predelavi suhomesnatih izdelkov .Razlagi sledi  degustacija,ki jo spremljata tudi bokal ali dva odličnega vina. Če so vam mesnine všeč, jih lahko kupite in zanje navdušite tudi svoje prijatelje. Karničnikovi so veseli družin z otroci. Sin Nac z veseljem odigra vlogo »turističnega vodnika«, ko otroke popelje po posestvu in jim predstavi  živalski svet. Tudi kakšna hudomušna se znajde v njegovi pripovedi. Na posestvu so člani družine postavili t. i. vasico užitkov, v kateri se lahko sprostite po napornem pohajkovanju po okoliških gričih ali bližnji okolici. Kmetija je odlično izhodišče za ogled Velenja,  gradu Velenje, Velenjskega jezera, Hiše mineralov, Konjeniškega kluba Velenje .... 

Dobrodošli na kmetiji, kjer zgodbo o sožitju narave in človeka ustvarja vsak član posebej in vsi skupaj.

Značilnosti

  • Odprto
  • 1.1. - 31. 12.
  • Število sedežev
  • 50
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Angleščina
    • Hrvaščina

Cenik*

Žal trenutno ni informacij o ceniku kmetije.

*Cene in storitve so oblikovale turistične kmetije ter zanje tudi odgovarjajo. V cene storitev ni vključena turistična taksa. Med božično-novoletnimi prazniki so cene lahko višje. Doplačilo bo potrebno tudi, če boste na kmetiji prespali manj kot tri noči.

Cene so v €.