Ovsiše 55, 4244 Podnart, Slovenija
+386 (0)4 533 02 80, +386 (0)31 514 006
Ponudba
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo kopanje v reki kolesarjenje otrosko igrišče lov ribolov
Aktivnosti v okolici
zmajarstvo jadralno padalstvo smučanje konjenistvo tenis golf kopanje v odprtem bazenu lokostrelstvo savna drsanje

O kmetiji

Z gorenjske avtoceste izvoz za Ljubelj, Kropo; v smeri proti Kropi-v Podnartu-prvi izvoz levo je že vas Ovsiše. Sledite oznakam z znakom Biodar.

Na robu vasi Ovsiše, vpeta med travnike in gozdove, leži Ekološka kmetija Porta. 

Ob prihodu vas pozdravijo muce, zajček in psička, na kmetiji pa lahko spoznate tudi ovce, krave, pujse in kokoši, ter njihove mladiče. Kmetija je samooskrbna in ima certifikat za ekološko kmetovanje. Obiskovalcem nudijo ekološko sveže mleko, jajca, domač kruh, zelenjavo, razne izdelke iz žit, suhomesnate izdelke in marmelade. Lahko se dogovorite za zajtrk ob krušni peči. 

Prostori za goste so opremljeni z originalnim pohištvom, kuhinja in kopalnica sta sodobni. Gostje posedijo na kozolcu toplarju, kjer si ogledajo zbirko starega orodja ali si privoščijo spanje na senu. Okolica vabi s sprehajalnimi potmi, pod hišo pa teče majhna reka, ki nudi sprostitev otrokom in odraslim. Na voljo je široka ponudba alternativnih športov, kot je jamarstvo, raftanje, seveda s strokovnim vodstvom. Na pohode vabijo Jamnik, slap Šum, Kropa. Kmetija je tudi odlično izhodišče za obisk Begunj, Bleda, Brezij na Gorenjskem,...V Ljubljano se pripeljete z vlakom v pol ure. Smučišča so oddaljena dobre pol ure, otroci pa se naučijo smučanja ali se sankajo kar pred hišo.

Značilnosti

  • Odprto
  • 1.1. – 31.12.
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Nemščina
    • Angleščina
    • Hrvaščina