PRI FAJDIGAT
address
Temenica 4, 1296 Šentvid pri Stični, Slovenija
phone
+386 (0)1 787 40 71, +386 (0)31 505 679
Ponudba
Izletniška kmetija
Ljubljenčki
Aktivnosti na kmetiji
otroško igrišče pohodništvo, planinstvo
Aktivnosti v okolici
zmajarstvo jadralno padalstvo konjeništvo kopanje v reki kopanje v odprtem bazenu ribolov

O kmetiji

Kategorija:
Izletniška kmetija
Tip kmetije:
Izletniška kmetija
Osrednjeslovenska
Regija:
Osrednjeslovenska

Z avtoceste Ljubljana - Novo mesto je treba izstopiti pri Ivančni Gorici in peljati proti Radohovi vasi. Tu zavijete levo proti Bogenšperku in Litiji; po treh kilometrih pridete v Temenico, kjer vas ob glavni cesti že pozdravlja v rumene odtenke odeta kmetija Fajdiga.

Na začetku dolenjskih vinorodnih gričev se v dolini Temenice nahaja  kmetija Fajdiga. Najdete nas ob cestni povezavi Radohova vas – Bogenšperk – Litija. V okviru raznih praznovanj lahko pogostimo do 130 oseb. Pred pogostitvijo vam po želji pripravimo sprejem pod oboki starega kozolca. V poletni vročini nudi stari kozolec prijetno senco za tiste mlade pare, ki v naše roke prepustijo organizacijo civilnega poročnega obreda.

Dolenjski grički so občudovanja vredni tekom celega leta. V prvem majskem vikendu si  jih lahko ogledate peš v sklopu pohoda Prijetno domače, ki ga organizira občina Ivančna gorica, Ko poletna vročina pojenja in se bliža trgatev, se lahko udeležite pohoda v čast temeniškega rojaka, znanega pevca Toneta Kozlevčarja.
V neposredni bližini se nahaja Ranč Prebil, kamor se lahko po dobrem kosilu odpravite na uro jahanja, v vaškem središču pa najdete tudi igrišča za nogomet, košarko ter odbojko na mivki. Nekaj minut vožnje iz Temeniške doline so oddaljeni  grad Bogenšperk, Lavričeva koča na Gradišču, samostan Stična, dolenjsko romarsko središče Zaplaz, Jurčičeva domačija na Muljavi, dolina reke Krke, Višnja Gora s Hišo kranjske čebele, rudnik Sitarjevec v neposredni bližini Litije …

Tekom celega leta vam ponujamo slovensko hrano domače pridelave. V jesenskem in zimskem času vam nudimo domače koline, suhomesnate izdelke, žgance, zelje in ocvirke. Žejo pa si lahko preko celega leta tešite z cvičkom iz domačega vinograda. Da bi vse okusili, pa nas morate seveda obiskati. Z veseljem vas sprejmemo vsako soboto in nedeljo, med tednom pa vrata odpremo vnaprej najavljenim skupinam.

Značilnosti

PRI FAJDIGAT
 • Odprto
 • 1. 1. - 31. 12. (sobota: 12.00-22.00, nedelja in prazniki: 9.00- 19.00, med tednom po dogovoru)
 • Število sedežev
 • 60
 • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
  • Nemščina
  • Angleščina
  • Hrvaščina