URANJEK-PRI BARONU
address
Planica 6, 2313 Fram, Slovenija
phone
Telefon: + 386 (0)2 601 44 51, + 386 (0)51 317 104
Ponudba
Izletniška kmetija
Slovenia Green Cuisine
Psi
Ekološko kmetovanje
otroško igrišče
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo smučanje kolesarjenje otroško igrišče ribolov
Aktivnosti v okolici
tek na smučeh kopanje v odprtem bazenu drsanje balinanje

O kmetiji

Kategorija:
Izletniška kmetija
Tip kmetije:
Izletniška kmetija
Podravska
Regija:
Podravska

Na idilični lokaciji, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, že več kot 200 let stoji Baronova domačija, ki daleč naokoli slovi po odlični kulinariki. Zavedajo se pomena ohranjanja okolja in trajnostnega ter ekološkega delovanja in so prejemniki številnih okoljskih znakov in eko certifikatov.

Družina Uranjek gostom rada postreže svoje ekološke produkte v najzanimivejših kombinacijah. Česar ne pridelajo sami, odkupijo od lokalnih proizvajalcev. Uporabljajo veliko avtohtonih, kultiviranih in divjih rastlin, da je jedilnik zanimiv v vsaki sezoni.

Na meniju ponujajo različna sezonske kosila (sezonska, zgodovinska, vegetarijanska...). So pa tudi prvi slovenski ponudnik zgodovinskih jedi pod blagovno znamko Heriterra. Zgodovinske jedi temeljijo na lokalni arheološki dediščini. Za skupine pripravijo tudi jedi na žlico, najbolj znan je njihov tradicionalni Pohorski pisker, ter za naključne obiskovalce domače narezke. Sladkosnede bo razveselila pestra ponudba sladic. Od gibanice s skuto ali orehi in avtohtone kuhane zimske tepke do jabolčnega cvrtnjaka. Ponudijo vam doma pridelane ekološke sokove, žganja in likerje in druge eko predelane izdelke, ki jih lahko tudi kupite v njihovi trgovinici.

Organizirajo različne aktivnosti, denimo ogled ekološke kmetije, zeliščnega vrta, ustvarjalne delavnice, predavanja. Značilnosti

URANJEK-PRI BARONU
  • Odprto
  • 1. 1. - 31. 12.
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Nemščina
    • Angleščina
    • Hrvaščina