PRI POŽARJU
address
Bač 19, 6253 Knežak, Slovenija
phone
+386 (0)41 733 640

Preisliste*

  • HAUPTSAISON
    • Übernachtung mit Frühstück €30.00
    • Halbpension €38.00
    • Übernachtung 25,00 - 35,00
  • NEBENSAISON
    • Übernachtung mit Frühstück €30.00
    • Halbpension €38.00
    • Übernachtung 25,00 - 35,00
*Das Angebot und die Preise werden von den Ferienbauernhöfen gestaltet, die für diese auch haften. Die in diesem Katalog angeführten Preise dienen nur der Information. Die Preise für Dienstleistungen, umgerechnet in EUR, sind exklusive Kurtaxe. Während der Weihnachts- und Neujahrsfeiertage können auch höhere Preise gelten. Bei einem Aufenthalt mit weniger als drei Übernachtungen wird ebenfalls ein Zuschlag berechnet. Die meisten Bauernhöfe bieten Ermäßigungen für Kinder, einige auch für Senioren. Die Ferienbauernhöfe behalten sich das Recht auf Preisänderungen vor. Auf den meisten Bauernhöfen gelten die Zeit vom 01.07. bis zum 31.08. sowie Feiertage und Schulferien als Hauptsaison.
Angebot
Bauernhof mit Unterbringung
Haustiere willkommen
Aktivitäten auf dem Bauernhof
Wandern; Bergsteigen Radfahren

Über die Bauernhof

3 Äpfel
Kategorie:
3 Äpfel
Bauernhof mit Unterbringung
Art des Bauernhofs:
Bauernhof mit Unterbringung
Notranjsko - kraška
Region:
Notranjsko - kraška

Ekološka turistična kmetija "Pri Požarju" se nahaja v vasi Bač, ki jo Krajevni leksikon Slovenije opisuje kot gručasto vas v zgornji Pivki, ki leži ob cesti Knežak – Mašun, pod hribom Tuščak (788m), s katerega se razteza lep razgled na Brkine, proti zahodu na Nanos (1262m) in vzhodu proti regijskemu parku Snežnik (1796m).

V vasi je okoli 200 stanovanjskih hiš z okoli 470 prebivalci.

Domačini tem krajem pravimo »beu kamn«, saj pokrajino prekriva kamnina apnenec, ki je sivo-bele barve. Narava je pokrajino obdarila s posebnimi kraškimi pojavi – na površju se pojavijo številni izviri in bruhalniki, ki napolnijo nižje manjše in večje kraške kotanje in tako nastane v bližnji in daljni okolici kar sedemnajst presihajočih jezer.  

V središču vasi Bač, na ekološki kmetiji Pri Požarjevih so se že od nekdaj generacije prednikov ukvarjale z vzrejo konjev in goveda ter pridelavo domače hrane. Danes delo na kmetiji vključuje živinorejo (20 glav goveda), obdelavo njiv, vzrejo perutnine in skrb za gozdove. Živimo in delamo po načelih ekološkega kmetovanja, ki je posebna oblika kmetijske pridelave, saj poudarja gospodarjenje v sožitju z naravo.

Ponujamo:

-kosila in večerje za zaključene družbe (okrog 50 ljudi),

-pogostitve z domačo hrano in pijačo,

-nočitve v 6 dvoposteljnih sobah s kopalnico, TV in WIFI (možnost zajtrka, kosila, večerje),

-možnost rekreacije, predvsem pohodništvo in kolesarjenje (urejena kolesarnica),

-možnost ogleda  učne poti »Beu kamn«, ki jo sestavljajo naravna, sakralna, tehnična in kulturna dediščina.  Zaradi urejenih, lahkega dostopa do posameznih točk, opisov posameznih točk, obiskovalci učno pot brez težav prehodijo ali prekolesarijo. Zahtevnejši pa se lahko povzpnejo na hrib Tuščak, od koder je krasen razgled na Zgornjepivško dolino,

-možnost ugodnih ogledov Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer in muzeja vojaške zgodovine v Pivki,

-otroci bodo lahko uživali ob pogledu na krave in teličke v pašniku ter jih nahranili, si ogledali kokoši v kokošnjaku in pobrali jajca in se poigrali s hišnim psom Mikijem in gospodinji pomagali pri pripravi hišne specialitete-orehovih štrukljev.

To je pravi kraj, kjer lahko poskusite pristno domačo hrano, kot je odojek na ražnju, jagenjček izpod peke, goveja, svinjska pečenka, piščanec s pršutom in sirom v testu in še veliko drugih  dobrot, ki so pripravljene sveže in na tradicionalen način. Hišna specialiteta pa so prav gotovo domači orehovi štruklji, ki jih gospodinja pripravi po starem tradicionalnem receptu. Na ekološki turistični kmetiji pri Požarju človek lahko začuti pristno bivanje v središču majhne gručaste vasice, se sprosti, nadiha svežega zraka, poskusi domačo hrano in uživa v spokojnosti neokrnjene narave.

Legende

PRI POŽARJU
  • Ausschank von bis
  • 1.1. - 31.12.
  • Zimmer
  • 6/2
  • Fremdsprachen, die auf dem bauernhof gesprochen werden
  • Englisch