Recept

Bakala na rdeče

Sestavine:

  • polenovka
  • oljčno olje
  • česen moka
  • paradižnikova omaka
  • svež peteršilj
  • sol
  • poper

Postopek priprave: 

Polenovko dan prej namočimo v vodi, da se zmehča. Zmehčano kuhamo v ekonom loncu (2 uri). Odstranimo kosti in vse odvečne dele. Očiščene kosti polenovke, sol, poper in oljčno olje (500 g oljčnega olja na 500 g polenovke) pretlačimo v multipraktiku. Po potrebi dodamo juho v kateri smo kuhali polenovko. Na oljčnem olju prepražimo dva stroka česna, dodamo žlico moke in paradižnikovo omako. Premešamo in dodajamo očiščene koščke polenovke. Solimo, popramo in proti koncu kuhanja dodamo svež nasekljan peteršilj. Omako ponudimo s kosom domače polente.


"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"

Nazaj na seznam