Ko boste razmišljali, kje preživeti enodnevni izlet ali počitnice, ne pozabite na naše podeželje!


Počitnice na turističnih kmetijah so drugačne.

Daleč stran od množic in vsakdanjega hitenja, v zelenju in miru, stoje kmetije, na katerih se poleg kmetijstva ukvarjajo še s turizmom. Počitnice na turističnih kmetijah niso takšne kot oddih na morju ali v zdraviliščih. So drugačne - v tesnem stiku z naravo in ljudmi, z njihovo kulturo, življenjsko modrostjo, šegami, ko odidete z nje, polni nepozabnih vtisov.

Izpolnitev pričakovanj starejših in mlajših.

Slovenska turistična kmetija bo izpolnila pričakovanja starejših in mlajših. Odrasli bodo na njej našli kotičke miru in sprostitve, otroci igrišče brez meja; odrasli se bodo spoznali z domačimi in zvečer z njimi posedeli v klepetu, domači otroci pa bodo vrstnike iz mest vpeljali v skrivnosti kmečkega življenja in jih navdušili nad domačimi živalmi in pustolovščinami, ki jih v mestu ni.

Kosilo ali praznovanje v prijetnem okolju.

Kdor imam čas samo popoldne ali zvečer, si na izletu zaželi dobrega domačega kosila ali pa bi rad presenetil bližnje in prijatelje s praznovanjem v prijetnem okolju, je vabljen na izletniške kmetije. Te so odprte konec tedna, tisti, ki se bodo napovedali, pa bodo dobrodošli kateri koli dan v tednu.

Kmečke gospodinje vedo, kaj je dobro. 

V njihove lonce gredo samo zdravi in sveži pridelki, iz katerih pripravljajo dobrote tradicionalne slovenske kuhinje: koruzne in ajdove žgance, ajdovo in pšenično kašo, kislo juho, joto, ričet, bograč, njoke, žlikrofe, matevža, mežrle, krapke, zaseko, štruklje, orehovo in ajdovo potico, gibanico..., pa na odlično vino, jabolčnik in žganje moramo še spomniti.

Raziščite turistične kmetije