Ponudba turističnih kmetij je zelo raznolika

Gostje lahko izbirajo med naslednjimi vrstami turističnih kmetij:


Turistična kmetija z nastanitvijo

Gostom nudi bivanje na kmetiji s ponudbo hrane ali le najem apartmajev. Gostje lahko izbirajo med nočitvijo z zajtrkom, polpenzionom in polnim penzionom, lahko pa najamejo apartma na kmetiji. Pred prihodom se je potrebno napovedati.

Izletniška turistična kmetija

Gostom nudi tople in hladne jedi in pijače. Izletniške kmetije so večinoma odprte ob petkih, sobotah in nedeljah, za naročene skupine tudi med tednom. Pred prihodom se je potrebno napovedati.

Vinotoč

Gostom nudi hladne prigrizke, vino in brezalkoholne pijače. Vinotoči so večinoma odprti ob petkih, sobotah in nedeljah, za naročene skupine tudi med tednom. Pred prihodom se je potrebno napovedati.

Prostor za kampiranje

Gostom je na kmetiji omogočen prostor za kampiranje z vsemi potrebnimi pripomočki, ki so obvezni za urejen kampirni prostor.

Pred prihodom se je potrebno napovedati.

Osmica

Gostom nudi vino in brezalkoholne pijače, tri krajevno značilne tople jedi, hladne prigrizke, kruh in pecivo.

Osmice so lahko odprte največ dvakrat na leto do deset dni, najpogosteje spomladi in jeseni. Izhajajo še iz časa Marije Terezije in so razširjene predvsem na Primorskem.  Ob cestah so označene z bršljanovimi vejicami, na dvoriščih pa s šopki bršljana, ki jih imenujemo »fraska«.


Oglejte si ponudbo