Kmetija ≠ hotel

Priti na turistično kmetijo največkrat pomeni priti k »prijateljem domov«. K ljudem, ki svoje goste sprejmejo pod svojo streho, k svoji mizi, v svoj dom.

A kljub občutku domačnosti je tudi na turistični kmetiji treba spoštovati nekaj »pravil«, ki niso identična pravilom, kakršne poznajo hoteli v pravem pomenu besede. Z namenom, da bo bivanje na turistični kmetiji sproščeno in brez zadreg, kaj smemo in česa ne, smo pripravili zloženko KMETIJA ≠ HOTEL, zbirka nekaj »priporočil«, koristnih predvsem ob prvem obisku kmetije. Gostitelji zelo cenijo, če na zajtrk in večerjo pridete ob dogovorjeni uri, če razumete, da na krožniku ne bodo stvari iz trgovine, ampak povečini plodovi z domačega vrta, njive, sadovnjaka in vinograda. Veseli bodo, če v njihovi družbi obiščete hlev in klet, če z njihovo vednostjo krmite domače živali, če racionalno trošite vodo in energijo, če razumete, da internetni signal včasih zataji…

Priporočamo, da se z domačimi pogovarjate, vprašajte jih, kam lahko greste sami, kaj in koga lahko obiščete, kaj nabirate in kaj lahko počnejo otroci, če se sami odpravijo naokrog.

Zloženko KMETIJA ≠ HOTEL smo v sodelovanju z avtorjema besedil Darjo Verbič in Janezom Resnikom, avtorjem ilustracij Andrejem Bajtom pripravili v Združenju turističnih kmetij Slovenije skupaj s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Celje. Obiskovalcem turističnih kmetij bo na voljo v tiskani verziji v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku na turističnih kmetijah po vsej Sloveniji.

KMETIJA ≠ HOTEL

Kmetija ≠ Hotel (SLO).pdf

A FARM ≠ HOTEL

A farm ≠ Hotel (EN).pdf

BAUERNHOF ≠ HOTEL

Bauernhof ≠ Hotel (DE).pdf

Nazaj na seznam

Aktualno iz kmetij

Prijava na naše e-novice vam omogoča spremljanje najaktualnejših vsebin v zvezi s turističnimi kmetijami v Sloveniji.

Naročilo kataloga