
Goriška gubanca
Sestavine:
Listnato testo
- 50 dag surovega masla
- 50 dag bele moke
- 4 rumenjaki
- Sok 1 limone
- 3 žlice belega vina
Nadev
- 1 kg orehov (ali 25 dag mandljev in 75 dag orehov)
- 50 dag rozin (dan pred uporabo namočenih v rumu)
- 50 dag sladkorja
- 20 dag surovega masla
- 15 dag pinjol
- 5 rumenjakov
- sneg 5 beljakov
- vanilja
- naribana lupina 2 pomaranč in 1 limone
- nageljnove žbice
- cimet
- rum
1. Iz navedenih sestavin zamesimo listnato testo.
2. Zmešamo vse sestavine nadeva.
3. Testo razvaljamo na tanko in ga namažemo z razžvrkljanimi rumenjaki.
4. Testo obložimo (namažemo) z nadevom.
5. Testo zvijemo v zvitek in ga spiralno položimo v okrogel ali oglat namaščen pekač.
6. Pečemo na zmerni temperaturi približno eno uro.
"Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma"