Recept

Polnjene mlade kolerabice

Kolerabice so nežna zelenjava, preprosta za gojenje, in rastejo vse leto. Iz njih pripravljamo različne juhe in omake. Priprava polnjenih kolerabic vzame nekoliko več časa, a je vredno!

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 kolerabice
  • 2 rezini kruha* (ali 1 žemljica)
  • 5 dag mesa
  • 1 dcl vročega mleka**
  • 1 jajce***
  • ½ čebule
  • 1 žlica olja
  • malo peteršilja
  • sol
  • ribani sir**

Mlade kolerabice olupimo, skuhamo in izdolbemo. Bel, nekaj dni star kruh nalomimo in namočimo v vročem mleku. Nasekljajmo čebulo in jo na olju prepražimo. Dodamo mleto meso in osolimo. Med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut, da se meso razpusti. Odstavimo in malo ohladimo. Mesu dodamo namočen kruh, 1 jajce, nasekljan peteršilj in sol. Vse dobro zmešamo, da se poveže. Z maso napolnimo izdolbene kolerabice. Po vrhu potrosimo nariban sir. Zložimo v pekač ter pečemo 20 minut pri 190 ˚C. Postrežemo s svežo solato.

Recept je pripravila ekološka turistična kmetija Pri Baronu.

 

Združenje turističnih kmetij Slovenije je sodelovalo pri pripravi knjižice Okusne jedi gostoljubnih ljudi, ki je nastala v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki ga je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in je finančno podprt s strani Evropske komisije.

Nazaj na seznam