SMODIŠ
address
Otovci 58a, 9202 Mačkovci, Slovenija
phone
+386 (0)2 5516050, +386 (0)31 337 403

Cenik*

Žal trenutno ni informacij o ceniku kmetije.

*Cene in storitve so oblikovale turistične kmetije ter zanje tudi odgovarjajo. V cene storitev ni vključena turistična taksa. Med božično-novoletnimi prazniki so cene lahko višje. Doplačilo bo potrebno tudi, če boste na kmetiji prespali manj kot tri noči.

Cene so v €.
Ponudba
Kmetija z nastanitvijo
Vinotoč
Ljubljenčki
Leži ob vinski cesti
Savne, bazeni
Aktivnosti na kmetiji
kolesarjenje pohodništvo, planinstvo otroško igrišče
Aktivnosti v okolici
jadralno padalstvo tek na smučeh tenis golf namizni tenis kopanje v odprtem bazenu drsanje veslanje balinanje lov ribolov

O kmetiji

Kategorija:
Kmetija z nastanitvijo
Tip kmetije:
Kmetija z nastanitvijo
Vinotoč
Pomurska
Regija:
Pomurska

Iz Murske Sobote proti Hodupu; v Mačkovcih je kažipot za vas Otovci.

Tisti konec Slovenije, kjer najprej vzide sonce, je poln kulturnih spomenikov in naravnih zanimivosti. Predvsem za goste, ki počitnikujejo v slabih 20 km oddaljenih Moravskih Toplicah ali Radencih, je pot do Otovcev prav kratka; najbolj zagrizeni jo celo prekolesarijo. Ob petkih, sobotah in nedeljah se pri vinotoču Smodiš zato zbere pisana druščina izletnikov (sprejemajo jih do 60, veseli pa so tudi vsakega posameznika), ki si želijo kaj dobrega pojesti in popiti. 

Gospodinja Vera pripravi bograč ali bujto repo, vedno imajo v shrambi tudi »sestavine« za hladne narezke pa dober kruh, sadne krhlje, sok, žganje in vino. Večje skupine s posebnimi željami se morajo prej napovedati. Naprodaj so vse vrste svežega sadja, suho sanje, vino in različne vrste žganja (tudi degustacije). 

Smodiševi se ukvarjajo z vinogradništvom in sadjarstvom; dela v vinogradu in sadovnjaku pa je v vsakem letnem času dovolj. Veseli so, če jim gostje priskočijo na pomoč, še najbolj v času spravila pridelkov. Sami si lahko natrgajo breskve, hruške, jabolka ali slive in se založijo za ozimnico. V bližini kmetije so tudi kolesarske poti.

Značilnosti

SMODIŠ
  • Odprto
  • 1. 1. - 31. 12., petki, sobote in nedelje
  • Število sedežev
  • 85
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Nemščina
    • Hrvaščina