ISTRSKI NJOKI ZA VSE GUŠTE

Vstopite v svet tradicionalne istrske kuhinje in se preizkusili v spretnostih priprave osnovnega testa za njoke ter dveh različnih polivk - mesne in zelenjavne.

Pridružite se kmetiji Lukač pri pripravi domačih njokov (krompirjevih svaljkov). Na delavnici se boste preizkusili v pripravi osnovnega testa in dveh polivk - mesne in zelenjavne. 

Kulinarična dogodivščina se bo začela s pripravo krompirja - ključne sestavine njokov. Skupaj z gospodinjo boste skuhali krompir, ga nato ohladili ter spretno stisnili in zamesili testo za njoke. Svoje ustvarjalne spretnosti boste preizkusili pri oblikovanju njokov, ki jih boste na koncu tudi skuhali.

Vzporedno boste ustvarjali tudi okusne priloge. Naučili se boste pripraviti blitvino omako, ki bo dodala svežino njokom, ter mešani golaž, ki ga boste obogatili s prav posebnim dodatkom - refoškom, značilnim istrskim vinom. Kar boste skuhali, boste na koncu tudi pojedli. 

Kulinarično doživetje je primerno za odrasle, pa tudi za družine, saj lahko sodelujejo prav vsi člani in si delo razdelijo tako, da vsak nekaj prispeva k okusni jedi. S seboj imejte svoje predpasnike.


Lokacija: Turistična kmetija Lukač, Montinjan

Termini: 12.4., 13.4., 19.4. in 20.4. od 16.00 do 20h

Čas trajanja: 4 ure

Cena: 25 EUR/osebo

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošte turisticna.kmetija.lukac@gmail.com na telefon Selma Lukač 031 31 88 01. Program se izvede, če je prijavljenih vsaj 5 oseb.


Nazaj na seznam