KOVAČNIKOVA POTICA

Kovačnikova kmetija je prejemnica certifikata o zajamčeni tradicionalni posebnosti in večkratna nagrajenka zlatega priznanja z ocenjevanja Dobrot slovenskih kmetij na Ptuju.

Prisrčno vabljeni na kulinarično doživetje na turistično kmetijo Kovačnik. Sprejela vas bo gospodinja Barbara in vas po kratki predstavitvi domačije povabila v kuhinjo, kjer si bo vsak udeleženec zamesil svoje kvašeno testo za potico. Medtem ko testo vzhaja, boste spoznali tradicionalni recept za orehov nadev. Gospodinja vmes pove zgodbo o slovenski potici, ki je zaščitena. Peče se v okroglem glinenem pekaču z navpičnimi rebri. Zanjo je predpisana receptura in dovoljene sestavine.

Ko se potica peče, boste uživali v okusnem kosilu.

MESNI MENI:

  • Dobrodošlica s hišnim likerjem ali sokom. Presenečenje gospodinje
  • Goveja župca z rezanci in jetrnimi knedli
  • Glavna jed postrežena porcijsko na krožniku. Pujskova rebrca iz naše reje. Mlado goveje meso iz Kovačnikove proste reje. Pražen krompir Hruške debeluške z zdrobom. Sirov štrukelj. Zelenjava na maslu in pohorskem česnu. Babičin solatni krožnik.
  • Pohorska gibanica mame Angelc.

MENI RAD IMAM VEGI: 

  • Dobrodošlica s hišnim likerjem ali sokom. Presenečenje gospodinje.
  • Čemaževa juhica in domač pirin grisini.
  • Glavna jed postrežena porcijsko na krožniku. Leča, korenček in paradižnik. Zelenjavna pita. Pražen krompir Hruške debeluške z zdrobom Sirov štrukelj. Zelenjava na maslu in pohorskem česnu. Babičin solatni krožnik.
  • Pohorska gibanica mame Angelce.


Vsak udeleženec delavnice odnese s seboj domov slovenski kulinarični spominek, ki ga je pripravil sam: pravo slovensko potico v lepi embalaži. Udeleženci prejmejo tudi recept.


Lokacija: Turistična kmetija Kovačnik, Fram

Termini: 19.04. ob 11.00.

Čas trajanja: 3 ure

Cena: 70€/osebo. Posebne omejitve pri hrani (gluten free, lactose free, vegan, ipd.) se zaračunajo dodatnih 8 eur po osebi.

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošte info@kovacnik.com. Program se izvede, če so prijavljene vsaj 4 osebe.

Spoznajte slovenske zaščitene kmetijske pridelke in živila

ki so biser slovenske kulinarike in oznake, ki te izdelke krasijo.

Nazaj na seznam