KOVAČNIKOVA POTICA
Kovačnikova kmetija je prejemnica certifikata o zajamčeni tradicionalni posebnosti in večkratna nagrajenka zlatega priznanja z ocenjevanja Dobrot slovenskih kmetij na Ptuju.
Prisrčno vabljeni na kulinarično doživetje na turistično kmetijo Kovačnik. Sprejela vas bo gospodinja Barbara in vas po kratki predstavitvi domačije povabila v kuhinjo, kjer si bo vsak udeleženec zamesil svoje kvašeno testo za potico. Medtem ko testo vzhaja, boste spoznali tradicionalni recept za orehov nadev. Gospodinja vmes pove zgodbo o slovenski potici, ki je zaščitena. Peče se v okroglem glinenem pekaču z navpičnimi rebri. Zanjo je predpisana receptura in dovoljene sestavine.
Ko se potica peče, boste uživali v okusnem kosilu.
MESNI MENI:
- Dobrodošlica s hišnim likerjem ali sokom. Presenečenje gospodinje
- Goveja župca z rezanci in jetrnimi knedli
- Glavna jed postrežena porcijsko na krožniku. Pujskova rebrca iz naše reje. Mlado goveje meso iz Kovačnikove proste reje. Pražen krompir Hruške debeluške z zdrobom. Sirov štrukelj. Zelenjava na maslu in pohorskem česnu. Babičin solatni krožnik.
- Pohorska gibanica mame Angelc.
MENI RAD IMAM VEGI:
- Dobrodošlica s hišnim likerjem ali sokom. Presenečenje gospodinje.
- Čemaževa juhica in domač pirin grisini.
- Glavna jed postrežena porcijsko na krožniku. Leča, korenček in paradižnik. Zelenjavna pita. Pražen krompir Hruške debeluške z zdrobom Sirov štrukelj. Zelenjava na maslu in pohorskem česnu. Babičin solatni krožnik.
- Pohorska gibanica mame Angelce.
Vsak udeleženec delavnice odnese s seboj domov slovenski kulinarični spominek, ki ga je pripravil sam: pravo slovensko potico v lepi embalaži. Udeleženci prejmejo tudi recept.
Lokacija: Turistična kmetija Kovačnik, Fram
Termini: 19.04. ob 11.00.
Čas trajanja: 3 ure
Cena: 70€/osebo. Posebne omejitve pri hrani (gluten free, lactose free, vegan, ipd.) se zaračunajo dodatnih 8 eur po osebi.
Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošte info@kovacnik.com. Program se izvede, če so prijavljene vsaj 4 osebe.
Spoznajte slovenske zaščitene kmetijske pridelke in živila,
ki so biser slovenske kulinarike in oznake, ki te izdelke krasijo.