LOKOSTRELSKO DOŽIVETJE

Aktivno dopoldne, ko se boste preizkusili v lokostrelstvu. Primerno je tako za začetnike kot izkušene lokostrelce.

V rahlo hribovitem travnato gozdnem pobočju zaselka Velika hosta, na severni strani zasavskega hribovja, se nahaja Turistična kmetija Izgoršek. Poleg oddaje apartmajev, se aktivno ukvarjajo z lokostrelstvom.

Za vas so pripravili aktivno dopoldne, ko se boste preizkusili v lokostrelstvu. Primerno je tako za začetnike kot izkušene lokostrelce.

Vaše doživetje se prične s kavo, čajem iz zelišč in potico iz krušne peči. Med kratkim zajtrkom spoznate zgodovino lokostrelstva, uporabo loka v sedanjosti in se videte različne sloge lokov.

Sledilo bo skupinsko raztezanje mišic. Na domačem travniku so postavljene tarče za spoznavanje praktičnih osnov lokostrelstva. Vsak udeleženec bo ima na voljo nekaj strelov za ogrevanje, zatem se odpravitoev gozd na lokostrelsko doživetje. Preizkusili se boste v imitaciji lova, kjer so vam cilj 3D makete živali. Po prihodu iz gozda boste prijetno utrujeni, a zadovoljni.

Dopoldne se prevesi v opoldne in čas je za kosilo iz krušne peči. Potrebovali boste še dišečo kavo in nekaj sladkega iz domače kuhinje. Vaše lokostrelsko doživetje zaključi z razglasitvijo najboljših. Vse aktivnosti se odvijajo pod budnim očesom izkušenih lokostrelcev. 


Lokacija:  Turistična kmetija Izgoršek, Pongrac, Griže

Termini: 14.04.2024, 20.04.2024 in 21.04.2024 ob 9.00 Čas trajanja: 4 ure

Cena na osebo je 40,00 € .

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošti marjanzch@gmail.com. Program se izvede, če so prijavljene vsaj 4 osebe. Udeleženci potrebujete obutev za razgiban teren.

Nazaj na seznam