OVČEREJA PO KOROŠKO

Na Koroškem, ob meji z Avstrijo, stoji kmetija Ravnjak pod košatim ramenom Uršlje gore. Na višini 760 metrov jih obdajajo globoki iglasti gozdovi, travniki in sadovnjaki. Imajo star nasad hrušk, vrt z zelenjavo, vrt za razvajanje gostov in ribnik. Kmetijska dejavnost obsega ovčerejo in gojitev kokoši, piščancev, zajcev ter postrvi. Iz gozdov jim veter občasno prinese vonj po smoli in svojo zgodbo znajo z njimi podeliti tudi gozdne živali. Posebnost kmetije sta odlična izvirska in živa voda ter mesta z izjemnimi zdravilnimi energijami.

Na ogledu kmetije vam bodo predstavili njihovo posebno zgodbo o nastanku turizma na kmetiji in vam razkazali vse kar kmetija ponuja. Gospodar Roman vam bo predstavil svet ovčereje in demonstriral striženje ovac. Za dodatno doživetje sledi izlet z lojtrnikom do skritega dragulja, slapu Cuc Neže, ki izvira izpod Ravnjakovega vrha in Uršlje gore. Ta skriti zaklad, ki ga pozna le peščica, navdušuje s svojo naravno lepoto in neokrnjeno divjino.


Ogled kmetije zaključite s toplo malico, ki vas bo razvajala z okusi domače kuhinje ter vam nudila popoln trenutek sprostitve v objemu narave.


Loakcija: Kmetija Ravnjak

Termin: 14, 16 in 19 april ob 16h.

Čas trajanja: 2 uri

Cena: 19 EUR

Obvezne so predhodne najave na info@kmetija-ravnjak.si
 


Lojtrnik je tradicionalni in najbolj razširjen kmečki voz na Koroškem. Na kmetiji je bil v prvi vrsti namenjen za prevoz trave in sena, pa tudi drugega tovora. Sčasoma so ga za te namene izpodrinila specializirana vozila, lojtrniki pa so doživeli preobrazbo kot turistični vozovi. Turistični lojtrnik na kmetiji Ravnjak so s klopcami, in sprejmejo do 6 oseb.


Spoznajte slovenske zaščitene kmetijske pridelke in živila, ki so biser slovenske kulinarike in oznake, ki te izdelke krasijo.

Nazaj na seznam