PRIPRAVA IDRIJSKIH ŽLIKROFOV IN OGLED KMETIJE

Obiščite kmetijo Pri Flandru, kjer kmetujejo sonaravno, zato ne manjka domače hrane kot so sokovi, zelenjava, krompir ter mesni izdelki pršut, želodec, salame, zaseka, domač kruh in drugih dobrot iz Marijine kuhinje.

V soboto 20, aprila, vas bodo naprej popeljali na ogled kmetije in predstavili, kaj vse pridelujejo in predelujejo. Ogledu bo sledila delavnica Priprava Idrijskih žlikrofov.

Z gospodinjo Marijo boste zamesili testo, skuhali krompir in si pripravili vse sestavine značilne za odlične Idrijske žlikrofe. Pomerili se boste v hitrostnem oblikovanju »kuglc« za nadev, razvlekli testo in občudovali oblike izdelanih žlikrofov. »Ta mlada« gospodinja Katarina bo v tem času skrbela za vrelo vodo, saj so najboljši žlikrofi tisti: izpod rok v lonec. Pripravila bo tudi različne polivke.

Žlikrofe boste degustirali z ocvirki, z maslom, z mesno omako ter pomladno čemaževo omako.


Lokacija: Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca

Termin: 20.4.2024 ob 16ih

Trajanje: 2 uri + čas za degustacijo skuhanega

Cena: 35€/osebo. Za goste, ki na kmetiji bivajo, je delavnica brezplačna.

Informacije in prijave: (05) 37 79 800, 031 288 142, info@kmetija-flander.si

Delavnica se izvede ob minimalno štirih prijavljenih osebah.




  

Spoznajte slovenske zaščitene kmetijske pridelke in živila, ki so biser slovenske kulinarike in oznake, ki te izdelke krasijo.

Nazaj na seznam