SPECI SI AJDNEK

Doživite okuse zgornje savinjske regije. Naučite se speči ajdnek in uživajte v svinskem želodcu in savinjskih žlikrofih kot jih znajo pripraviti le na kmetiji Bukovje.

Na turistični kmetiji Bukovje se boste naučili pripraviti prav posebno sladico – ajdnek, ki je nostalgično obarvana, saj so jo v teh krajih pekle stare mame le za posebne priložnosti. Ajdnek je sicer pogača iz ajdove moke, mletih orehov in medu, značilna posebej za zgornje savinjsko regijo.

Vsak udeleženec bo izdelal svoj ajdnek, med peko pa boste imeli priložnost okusiti tudi savinjski želodec, ki bo ravno v teh dneh priromal iz gospodarjeve sušilnico in savinjske žlikrofe, ki bodo celotni kulinarični izkušnji dali piko na i.


Lokacija: Kmetija Bukovje, Ljubno od Savinji

Termin: 13.4. in 18.4. ob 15.uri . 

Cena: 45 eur/osebo.

Čas trajanja: 3 ure.

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošte
kmetija.bukovje@siol.net. Program se izvede, če so prijavljene vsaj 4 osebe.

Nazaj na seznam