Program kulinaričnih doživetij

Vikend v najlepši ledeniški dolini na kmetiji Juvanija

Turistična kmetija Juvanija leži v Logarski dolini, najlepši slovenski ledeniški dolini, ki jo je oblikovala Savinja. Gostitelji se že deset trudijo, da bi se gostje počutili čim bolj domače. V štirih sobah je prostora za enajst oseb. Vse imajo lastno kopalnico in balkon, s katerega je pogled na Savinjske Alpe kot na dlani.

 

Ovce so do maja v hlevu, nato se pasejo v ogradi. Krave sivo rjave pasme molzejo, iz mleka pa delajo skuto, sir  in maslo. V hlevu so tudi prašiči.

Pri hiši je sadovnjak s starimi sortami jablan. Njihove krošnje dajejo zavetje pticam, ki razveseljujejo s svojim petjem. Iz jabolk izdelujejo sok in kis.

Pred hišo stoji več kot sto let stara lipa, katere cvetove sušijo za čaj. Enako naredijo  s cvetovi bezga, ki ga je na kmetiji vse polno, ali pa iz njih pripravijo sirup. Druga zelišča za čaje, v katerih boste lahko uživali, naberejo na vrtu in v okoliški naravi.

 

Program

1. dan:

Prihod na kmetijo pozno popoldne. Sprejela vas bosta prijazna gostitelja, vam za dobrodošlico ponudila šilce domačega, otrokom pa domači sok. Nato se boste nastanili v sobe. Do večerje se boste lahko razgledali po kmetiji in okolici. Po večerji, pripravljeni pretežno iz živil, pridelanih na kmetiji, vam bodo predstavili domačijo in program za prihodnja dva dneva.

 

2. dan:

Za zajtrk vam bodo ponudili zeliščni čaj, domač kruh, skuto, sir, namaze, salame in domači želodec.

 

Čez dan boste lahko raziskovali Logarsko dolino, kjer kmetje živijo v sožitju z naravo. Po dolini je speljana sprehajalna pešpot (od tri do štiri ure), ki vodi mimo zanimivosti: izvira potoka Črne, lesene riže (drče za spravilo lesa), bulastega jesena, oglarske bajte ... Ljubitelji gora se boste lahko povzpeli na katerega od številnih vrhov, ki obdajajo dolino.

Zvečer si boste lahko ogledali hlev, živali, prikaz molže, otroci pa bodo lahko pomagali nakrmiti živali.

Za večerjo se bodo domačim mlečnim izdelkom pridružile tople mesne in zelenjavne jedi, ki vam jih bodo tudi predstavili.

 

3. dan:

Zajtrku bodo sledili ogled živali na paši in fotografiranje z njimi ter prikaz izdelave sira.

Pred odhodom domov se boste lahko kar peš podali do Rastovčkega slapa, hoje je dobrih deset minut, ali pa do drugega izvira Savinje, od koder je lep razgled po dolini.

 

Program vsebuje:

 dva polpenziona

 predstavitev kmetije z vodenimi aktivnostmi

Cena: 64 evrov na osebo

 

otroci do 4. leta bivajo brezplačno

za otroka do 12. leta, ki spi s starši, je cena polovična

turistična taksa 1,25 evra na dan na osebo

turistična taksa za otroke med 7. in 18. letom 0,63 evra

 

Informacije in rezervacije:

Jože Mlačnik

Logarska dolina 8

3555 Solčava

 

Tel.: +386(0)3 838 90 80

info@juvanija.com

www.juvanija.com


Nazaj na seznam