Hiša vina Doppler
address
Kozjak nad Pesnico 79, Zgornja Kungota, Slovenija
phone
+ 386 (0)41 737 373
Ponudba
Vinotoč
Ljubljenčki
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo
Aktivnosti v okolici
kopanje v reki

O kmetiji

Kategorija:
Vinotoč
Tip kmetije:
Vinotoč
Podravska
Regija:
Podravska

Hiša vin Doppler leži v osrčju vinogradov, na 360 metrih nadmorske višine, s pogledom, ki osvoji srce še tako zahtevnega obiskovalca. Okoli hiše se namreč razprostirajo šentiljski griči in prekrasna dolina Pesnice, ki vabijo k spoznavanju zgodovine in tradicije.

Kmetija že vse od leta 1815 slovi po svoji izjemni vinogradniški tradiciji, ki se je skozi stoletja izpopolnjevala in se do danes razvila v eo najlepših vinogradniških zgodb v naši Sloveniji. Kleni rodovi, ki so jo oblikovali skozi stoletja, tudi danes navdušujejo s svojim spoštljivim, intimnim odnosom do vinske trte, iz katere nastajajo najžlahtnejša vina, katerih sloves sega tudi preko meja Slovenije.

Obisk kmetije predstavlja izjemno doživetje za vse ljubitelje žlahtne vinske kapljice, a tudi za vse, ki si želijo nepozabne  izkušnje obiska vinske kleti, kjer se sodobna arhitektura nadvse premišljeno vpenja v naravno okolje vinorodnega območja.

Člani družine vas z veseljem povabijo v svojo sodobno zasnovano klet, kjer vas seznanijo s kodeksom kulture pitja vina in vam vina tudi predstavijo. Vinsko degustacijo pogosto dopolnijo z doma narejenimi suhomesnatimi izdelki, siri, kruhom iz krušne peči, domačo gibanico. Gostom tako poleg nepozabne vinske izkušnje omogočijo še kulinarično doživetje.

Iz kmetije vas lahko pot vodi do bližnjega Maribora, lahko se odpravite na spoznavanje kmečkega praznika v Svečini, sodelujete pri postavitvi klopotca ... ali pa se preprosto prepustite odkrivanju zgodovine vinogradniške kmetije, katere zgodbo so začeli benediktinci Admont pred davnimi časi, ko so zasadili vinsko trto, ki se je ohranila vse do današnjih dni.


Značilnosti

Hiša vina Doppler
  • Odprto
  • 1. 1. - 31. 12., ob petkih, sobotah, nedeljah oz. po dogovoru
  • Število sedežev
  • 50
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Hrvaščina
    • Angleščina
    • Nemščina