LEBER
address
Podigrac 19, Zgornja Kungota, Slovenija
phone
+386 (0)41 878 908, +386 (0)31 559 896
Ponudba
Izletniška kmetija
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo kopanje v reki kolesarjenje lov ribolov
Aktivnosti v okolici
jadralno padalstvo konjenistvo tenis golf kopanje v odprtem bazenu savna

O kmetiji

Kategorija:
Izletniška kmetija
Tip kmetije:
Izletniška kmetija
Podravska
Regija:
Podravska
SKRBIMO ZA OKOLJE

greenkey

slo-green

unique

Kmetija družine Leber, ki združuje tri generacije, leži na samem, v osrčju vinogradov, na obronkih prelepih Slovenskih goric in le lučaj od sosednje Avstrije.

Tri generacije ustvarjajo vinsko zgodbo, katere sloves zadnja leta sega tudi preko domačih, slovenskih meja.

Hiša vin, sodobno arhitekturno zasnovan degustacijski prostor vabi k okušanju polnosti vinske kapljice. Iz degustacijskega se lahko obiskovalec napoti v nekoliko mirnejše prostore, v katerih so razstavljena raznolika ustekleničena vina.

V hiši, v kateri Leberjevi bivajo, se nahaja tudi več dve stoletji stara, velika, iz opeke obokana klet, ki so jo v celoti obnovili let 2011, a so pri tem ohranili njeno preteklost, ki so jo domiselno povezali s sedanjostjo.

Poleg vinskega, ponujajo tudi kulinarična doživetja in so izjemno ponosni, da je vse, kar položijo na krožnik, pridelano na domačem vrtu in v popolnem sožitju z naravo, ki jih obdaja. Pripravljajo jedi za vse okuse, z vesljem poskrbijo tudi za vegetarijanace in vegane.  Poleti hrano postrežejo na prekrasni terasi spogledom na vinograde, pozimi pa v kmečki izbi ob lončeni peči, kar daje obedu prav poseben pridih.

Iz kmetije se lahko odpravite na razgledni stolp na Plačkem vrhu, si ogledate vinogradniški muzej na Keblu. Skupaj s TD Svečina so za goste pripravili doživeto popotovanje po Svečinskih goricah, ki udeležencem omogoča zanimiv vpogled tako v zgodovino kot tudi sedanjost okolja katerega del je tudi kmetija Lebarjevih.


Značilnosti

LEBER
  • Odprto
  • 1.1 - 31.12
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Nemščina
    • Hrvaščina
    • Angleščina