OKORN
address
Pristava nad Stično 5, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija
phone
+386 (0)1 787 77 50, +386 (0)41 329 810
Ponudba
Izletniška kmetija
Ljubljenčki
Aktivnosti na kmetiji
kolesarjenje pohodništvo, planinstvo otroško igrišče
Aktivnosti v okolici
smučanje tek na smučeh konjeništvo tenis kopanje v reki

O kmetiji

Kategorija:
Izletniška kmetija
Tip kmetije:
Izletniška kmetija
Osrednjeslovenska
Regija:
Osrednjeslovenska

Z avtoceste Ljubljana-Novo mesto je treba izstopiti v Ivančni Gorici in peljati proti Stični. Tu se cesta vzpne proti Pristavi; od Stične, kjer se pojavijo kažipoti, do kmetije so štirje kilometri.

V Pristavi nad Stično, na 659 m.n.v., v vasici, kjer lahko ob lepem vremenu občudujete prekrasne vršace Julijskih ter Kamniško Savinjskih Alp in celo Gorjance, leži Izletniška kmetija Okorn. 

Gostitelji s ponosom povedo, da svoje goste že dvajset let razvajajo z raznoliko ponudbo, ki jo vseskozi dopolnjujejo. Okornovi so še posebej ponosni na t.i. kmečko pojedino, ki je sestavljena iz gobove in goveje juhe, svinjskih rebrc, krvavice, pečenice s kislo repo in kislim zeljem, matevža ter jabolčnega zavitka. Na kmetiji ponujajo tudi tradicionalne slovenske kmečke jedi in tako iz kuhinje velikokrat omamno zadiši po ajdovih žgancih prelitih z gobovo omako, sirovih štrukljih s telečjo pečenko in ocvrtemu piščancu, ki so ga Okornovi svojim gostom prvič postregli že pred tridestimi leti in na katerega se gostje še danes radi vračajo. Seveda vsako jed dopolnjuje izbrana pijača. 

V okolici kmetije se nahajajo raznolike peš poti, ki vas vodijo k spoznavanju bližnje in daljne okolice ter njenih znamenitosti. Okornovi so vedno veseli tudi družin z otroki, ki lahko svojo energijo porabijo na lično urejenem otroškem igrišču, ki so ga gostitelji postavili za svoje najmlajše obiskovalce. V letošnjem letu so na kmetiji postavili postajališče za avtodome.

Facebook

Značilnosti

OKORN
 • Odprto
 • 1. 1. - 31. 12.
 • Število sedežev
 • 55
 • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
  • Nemščina
  • Angleščina
  • Hrvaščina