Lenartova pot 22, 8250 Brežice, Slovenija
+386 (0)5 902 24 44, +386 (0)41 392 708, +386 (0)41 392 709
Ponudba
Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo, planinstvo tek na smučeh namizni tenis kolesarjenje balinanje otrosko igrišče
Aktivnosti v okolici
konjenistvo tenis golf kopanje v reki kopanje v odprtem bazenu lokostrelstvo savna drsanje lov ribolov

O kmetiji

Iz avtoceste zapeljite na odcep Čatež in peljite proti Brežicam. V Brežicah na semaforju peljite naravnost in nato skozi dva krožna križišča, v katerih vsakič izberete drugi izvoz. Ko pridete iz drugega krožnega križišča zavijete levo proti trgovini Tuš. Peljite mimo Tuša po lokalni cesti in po dobrih 300 metrih se pripeljete do Vimpolškovih.

Kmetija Vimpolškovih leži na obrobju Brežic, ob travnikih, njivah in gozdu. 

Na kmetiji, kjer se ukvarjajo z integrirano pridelavo poljščin in zelenjave, na prostem redijo perutnino ter prašiče in so poznani kot odlični vinogradniki, v kuhinji vedno omamno diši. Gospodinja pripravlja jedi po receptih naših babic. Na jedilniku se tako nahajajo: prekajena krača s kislim zeljem in ajdovimi žganci, osukana župa z ocvirki, posiljeno zelje s fižolom, beli žganci z ocvirki, ajdov prepognjen kolač, … jedi, ki so zgolj drobec bogate in raznolike kulinarične ponudbe. Poskrbijo tudi za vegetarijance. Vimpolškovi svoje goste razvajajo s kapljico, ki je sestavljena iz žlahtnih sort: modre frankinje, žametne črnine, laškega rizlinga, rumenega plavca, muškata in silvanca. 

Kmetija je naklonjena družinam z otroci, ki se lahko odlično zabavajo na otroških igralih.Gostitelji vas radi povabijo k učenju košnje trave s koso ali mlatenju žita. Kmetija je odlično izhodišče za obisk gradu v Brežicah, Term Čatež, cerkve sv. Vida, gradu in golf igrišča v Mokricah ali repnic na Bizeljskem.

Značilnosti

  • Odprto
  • 1.1. do 31.12.
  • Število sedežev
  • 60
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Angleščina
    • Hrvaščina