Tourist farm RED FAIRYTALE- Turizem na kmetiji Rdeča Pravljica
address
Marezige 14, Marezige, Slovenija
phone
+386 (0)41 271 455 , +386 (0)31 335 685

Cenik*

Žal trenutno ni informacij o ceniku kmetije.

*Cene in storitve so oblikovale turistične kmetije ter zanje tudi odgovarjajo. V cene storitev ni vključena turistična taksa. Med božično-novoletnimi prazniki so cene lahko višje. Doplačilo bo potrebno tudi, če boste na kmetiji prespali manj kot tri noči.

Cene so v €.
Ponudba
Kmetija z nastanitvijo
Leži ob vinski cesti

O kmetiji

3 jabolka
Kategorija:
3 jabolka
Kmetija z nastanitvijo
Tip kmetije:
Kmetija z nastanitvijo
Obalno - kraška
Regija:
Obalno - kraška

Kmetija Čehovin je družinska kmetija, katere korenine segajo v leto 1880. V Marezigah, osrčju slovenske Istre, kjer domuje, je obdana z vinogradi in oljčniki.

Zato ni nič čudnega, da so apartmajski hiši, v kateri so trije apartmaji, nadeli ime Rdeča pravljica – vsak izmed apartmajev ima barvni pridih okoliške narave. V le-tej gostje lahko uživajo ob poslušanju žvrgolenja ptic; lahko se sprehodijo med nasadi oljk in trtami ali pa gredo do vasi Marezige, kjer je vinska fontana in kjer lahko poskusijo lokalne jedi ter v kleteh pokusijo in kupijo vrhunska vina. 

Koper s starim mestnim jedrom je oddaljen le deset kilometrov, nekaj dlje so t.i. Ušesa Istre (spodmoli), blizu so ostala obalna mestaIzola, Piran in Portorož, pa hrvaška Istra; tudi s kolesom je mogoče doseči veliko ciljev. 

Vsekakor pa je treba prisluhniti gostiteljem, ko spregovorijo o oljkah, in poskusiti iz ročno obranih oljk hladno stisnjeno oljčno olje.

Na njihovi kmetiji boste poled nastanitve tudi lahko rezervirali tudi edinstveno doživetje degustacije vodenega ogleda oljčnih nasadov v mali vasici Marezige pri Kopru. Degustacija obsega celotno okušanje njihovega extra deviškega oljčnega olja znamke »Olive oil Red Faiytale «, njenih oljčnih arom ter različnih svežih oljčnih in sezonskih namazov. Vaša izkušnja okušanja se bo začela z obiskom njihovih oljčnikov, potopljenih v čudovito naravno pokrajino neokrnjenega Istrskega okoliša. To je odličen kraj za fotografiranje pokrajine, sprostitev ter seveda edinstvenost spoznavanja okušanja popolnosti teh edinstevnih okusov, ki jih obrodi oljčno drevo.


Cenik storitev je objavljen tukaj.

Značilnosti

Tourist farm RED FAIRYTALE- Turizem na kmetiji Rdeča Pravljica
 • Odprto
 • 1.1. - 31. 12.
 • Apartmaji
 • 1/4, 1/2+2, 1 /6
 • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
  • Angleščina
  • Italijanščina
  • Hrvaščina

Rezervacija