PRIDRUŽITE SE NAM NA MARTINOVANJU

Pridružite se nam ambientu podeželskih vinogradov, kjer vas čakajo pristna doživetja Martinove tradicije. Okušali boste izvrstna mlada vina, se prepustili okusom domače kulinarike ter uživali v pestrem zabavnem programu. Skupaj bomo krstili mlado vino, dvignili kozarec in nazdravili tradiciji ter prijateljstvu. Pridružite se nam in skupaj ustvarimo nepozabno martinovanje!

MARTINOV VIKEND NA KMETIJI GROBELNIK


Martinov paket na kmetiji Grobelnik se prične v petek 11.11., ko vam že pred večerjo razkažejo kmetijo. Večer se nato nadaljuje z okusnimi lokalnimi jedmi in vinsko spremljavo vin Tajf.
V soboto popoldan vas vinski sommelier v vinski kleti Tajfl popelje po vodeni degustaciji Tajfl pijač. Večer se nato nadaljuje z martinovo pogostitvijo in Tajfl vinsko spremljavo.
Nedeljski kmečki zajtrk bo obogaten z darilom za domov. Vsi gosti dobijo tudi priložnost za nakup domačih izdelkov in pijač po ugodnih kletnih cenah.

Vabljeni za vikend 10. do 12.11. Rezervacije na: Kmetija Grobelink.

MARTINOVANJE S PRIKAZOM KRSTA MOŠTA NA KMETIJI HARI

Na kmetiji Hari vas med 3. in 18. novembrom čaka čarobno kulinarično in glasbeno popotovanje! 

V prijetnem ambientu se boste prepustili vonjem sveže pripravljenih dobrot in uživali v glasbi domačega muzikanta. Meni bo sestavljen iz juh, račke, pečenih reber ali domačih klobas. Kot priloga pa tradicionalni mlinci in rdeče zelje.
Za slovesen trenutek pa bo poskrbel prikaz krsta mošta, ki simbolizira prehod mošta v vino.

Obvezne predhodne rezervacije na: Kmetija Hari.

MARTINOV VEČER Z REFOŠKOM NA KMETIJI LUKAČ


V soboto 11.11. vas bodo v mediteranskem okolju in ob zvokih harmonike na kmetiji Lukač popeljali na pravo kulinarično potovanje. Za vas so pripravili okusno dobrodošlico in izvrsten trihodni meni, ki združuje najboljše domače specialitete. Vse to ob vinski spremljavi letošnjega Refoška.
Ta poseben dan bo zaznamoval tudi simboličen krst, ko bo sveti Martin spremenil nežen mošt v omamno vino.

Obvezne predhodne rezervacije na: Turistična kmetija Lukač.

MARTINOVA POJEDINA, KI POSTANE MARTINOV VIKEND PRI VINOGRADNIŠTVO PUNGRAČIČ


Družina Pungračič že več desetletij ohranjajo tradicijo Martinovanja in tudi letos bo dišalo po pravi martinovi pojedini. Za predjed bodo domače mesnine, sezonska zelenjava, vroča gobova juha in ajdovi žganci zabeljeni z ocvirki. Pečena raca bo postrežena v družbi mlincev in dušenega rdečega zelja ter pečene svinjine in praženega krompir. Za zaključek vam postrežejo tradicionalno Haloška gibanico. Da bo večer brezskrben so na kmetiji na voljo tudi nočitvene kapacitete. 

Martinova ponudba je na voljo od 4.11 do 18.11. Rezervacije na: Kmetija Pungračič.

MARTINOV VIKEND S PRIKAZOM MARTINOVEGA KRSTA NA KMETIJI TOPLAK


Martinov vikend se na kmetiji Toplak prične v petek, ko martinovo večerjo dopolnijo s krstom mladega vina. Na mizi boste našli domačo ploščo z okusnimi jedmi kot so meso iz tunke, zaseka in okusna domača zelenjave. Seveda ne bo manjkala vinska spremljava domačih vin.
V soboto vas vabijo na ogled Gospodinjskega doma s stalno kulinarično razstavo ter tečaj peke ocvirkovke. Za večerjo bo postrežen prleški pisker in gibanica.

 Ponudba je na voljo za vikend 10. do 12.11. Rezervacije na: Toplakovi.


OGLEJTE SI TUDI SEZNAM VINOTOČEV. 

Nazaj na seznam

Aktualno iz kmetij

Prijava na naše e-novice vam omogoča spremljanje najaktualnejših vsebin v zvezi s turističnimi kmetijami v Sloveniji.

Naročilo kataloga