Promocija turističnih kmetij in Slovenije na sejmu Countryside Gentu, Belgija, 30. 10. - 2. 11. 2015

Promocija Slovenije in slovenskih turističnih kmetij na sejmu Coutryside+ v Gentu v Belgiji

Slovenska turistična organizacija je bila v dneh od 30. 10. - 2. 11. 2015 država gostja na sejmu Countryside+ v mestu Gent v Belgiji, ki je potekal tudi v času belgijskih počitnic in velja za zelo obiskan sejem. V 4 dneh ga obišče 35.000 obiskovalcev. Obiskovalci sejma so srednji razred, dobro situiran, ki zelo ceni avtentičnost, domačnost in doživetja.

Slovenija je bila na omenjenem sejmu, kjer se je predstavljala v sodelovanju z Združenjem turističnih kmetij Slovenije, prisotna prvič.

V okviru predpriprav na promocijo Slovenije na tem trgu ter ob tej predstavitvi smo v sodelovanju z Združenjem turističnih kmetij izvedli dve študijski potovanji za 10 belgijskih novinarjev, ki so po obisku Slovenije ter do sredine oktobra objavili 10 reportaž o Sloveniji v vrednosti preko 65.000 EUR.

Novinarji so bili zelo navdušeni nad ponudbo kmetij, lepo naravo in urejenostjo Slovenije.

Prav tako smo samostojno ter preko organizatorjev sejma informacijo o predstavitvi Slovenije in ponudbe slovenskih turističnih kmetij, nad katero so bili ob obisku Slovenije izbrani predstavniki belgijskih medijev navdušeni, posredovali na preko 10.000 naslovov belgijskih medijev.

Prvi dan predstavitve smo namenili pozornost belgijskim novinarjem ter obisku slovenskega veleposlanika Matjaža Šinkovca. V mesecu oktobru je Slovenska turistična organizacija poskrbela, da so bila v belgijskih medijih objavljena številna sporočila o predstavitvi  ponudbe turističnih kmetij in Slovenije na tem sejmu.

Zelo smo veseli, da se je za skupinsko sodelovanje odločilo kar 8 turističnih kmetij:

Turistična kmetija Horvat iz Maribora, Turistična kmetija Soržev mlin pri Vojniku, Turistična kmetija Urška pri Zrečah, Turistična kmetija Visočnik nad Ljubnim ob Savinji, Turistična kmetija Korošec pri Mozirju, Turistična kmetija Marjanca pri Rogaški Slatini, Turistična kmetija Povšin pri Bledu in turistična kmetija Makek iz Zg. Jezerskega.

Obiskovalce sejma smo navdušili za obisk Slovenije in seveda tudi za obisk slovenskih turističnih kmetij, ki ponujajo avtentična doživetja, kar je eden od razlogov za obisk podeželja med čedalje številnejšimi gosti od vsepovsod.

Tako so lahko obiskovalci sejma poskusili številne hišne dobrote in pijače: od kranjskih klobas s svežim hrenom, savinjskega želodca, salam, sirov, zaseke, tunke do potic, piškotov, čajev, vina, sokov, likerjev in žganja. 

Za prijetno vzdušje smo poskrbeli tudi z glasbo, Urška s kmetije Visočnik zaigrala na diatonično harmoniko najlepše slovenske viže, pesmi.

Bistri jabolčni sok  in gosti hruškov sok so nam za promocijo podarili turistični kmetiji Pri Lazarju in Firbas, za kar se jim zahvaljujemo.

Poleg predstavnikov slovenskih turističnih kmetij so bile na stojnici za podajanje informacij o zanimivostih in ponudbi Slovenije prisotne še tri informatorke STO ter predstavnici partnerske agencije na tem trgu, v sodelovanju s katerimi smo izvedli to predstavitev.

Od promocijskih  materialov so bili poleg vseh ostalih splošnih katalogov na voljo katalogi turističnih kmetij v francoskem in angleškem jeziku, Spoznavajmo in uživajmo v angleškem jeziku, Uživajmo brez meja v nemškem jeziku, prospekti posameznih kmetij ter drugi promocijski katalogi Slovenije.

V zadnjih letih beležimo tako v Sloveniji kot tudi na turističnih kmetijah porast belgijskih turistov.  V ta namen je bilo tekom leta izvedenih na tem trgu vrsta promocijskih aktivnosti in s predstavitvijo na tem sejmu zaokrožujemo ključnejše aktivnosti na tem trgu v letošnjem letu.

Nazaj na seznam

Aktualno iz kmetij

Prijava na naše e-novice vam omogoča spremljanje najaktualnejših vsebin v zvezi s turističnimi kmetijami v Sloveniji.

Naročilo kataloga