POLETJE NA TURISTIČNIH KMETIJAH

Turistične kmetije v Sloveniji ponujajo edinstveno izkušnjo podeželskega življenja in so odlična izbira za počitnice. Obkrožene z naravno lepoto, ponujajo okusno lokalno hrano ter številne aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje in jahanje. Privoščite si nepozabno doživetje na turističnih kmetijah, ki bo napolnilo vaše srce in pustijo trajne spomine. 


1. Doživite avtentično izkušnjo podeželskega življenja.

Namestitev na kmetijah je običajno v tradicionalnih kmečkih hišah ali apartmajih, ki so obnovljeni s tradicionalno arhitekturo. S tem boste dobili vpogled v slovensko kulturo, tradicijo in način življenja na podeželju.

2. Uživajte v lepoti narave.

Slovenija slovi po svoji izjemni naravni lepoti, in turistične kmetije se nahajajo v prelepem okolju. Veliko kmetij je obdanih z zelenimi travniki, gozdovi, vinogradi in gorami. To vam omogoča, da se sprostite v naravi, dihate svež zrak in uživate v čudovitem razgledu.

Proste nastanitve

3. Poskusite okusno lokalno hrano.

Turistične kmetije Slovenije so znane po svoji odlični domači hrani. Vse kmetije prideluje lastno hrano ali pa jo nabavlja od lokalnih pridelovalcev. Na kmetijah boste lahko poskusili tradicionalne slovenske jedi, pripravljene iz svežih in lokalno pridelanih sestavin. To je odlična priložnost, da okusite avtentično slovensko kulinariko.

4. Aktivno preživljanje časa na prostem.

Odpravite na sprehode ali pohodništvo v okoliško naravo, kolesarjenje po slikovitih cestah, jahanje konjev ali ribolov v bližnjih rekah. Prav tako lahko obiščete bližnje znamenitosti, kot so jezera, slapovi ali naravni parki.

5. Uživajte v družinskem vzdušju in gostoljubnosti.

Turistične kmetije so običajno družinsko vodene, kar pomeni, da boste deležni izjemne gostoljubnosti in osebnega pristopa. Lastniki kmetij vam bodo z veseljem svetovali o lokalnih zanimivostih, vam predstavili svoje kmetijske dejavnosti in vam pomagali načrtovati aktivnosti. To ustvarja toplo in prijetno vzdušje, ki bo vaše počitnice naredilo še bolj posebne.

6. Odkrijte kulturne in zgodovinske znamenitosti.

Slovenija ima bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, ki jo lahko spoznate med obiskom turističnih kmetij. Mnoge kmetije se nahajajo v bližini zanimivih mest, kot so Ljubljana, Bled, Postojna, Piran, Celje ali Ptuj, kjer lahko obiščete gradove, cerkve, muzeje in druge znamenitosti.

Aktualno iz kmetij

Prijava na naše e-novice vam omogoča spremljanje najaktualnejših vsebin v zvezi s turističnimi kmetijami v Sloveniji.

Naročilo kataloga