Že po nekaj mesecih delovanja združenja je predsednica v juniju 1998 podpisala pogodbo o sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije ter Nacionalnim turističnim združenjem.

V letu 2004 je združenje postalo član evropskega združenja za turizem na podeželju  EuroGites (European Federation of Rural Tourism,  www.eurogites.org), ki ima sedež v Španiji. Vanj je včlanjenih 35 združenj  iz 27 evropskih držav. Združenje je bilo uradno sprejeto v  Eurogites na generalni skupščini v Latviji v juniju, ki sta se je udeležili  predsednica Vilma Topolšek in Vesna Čuček iz KGZS - Zavoda Celje.

Konec maja 2008 je bilo združenje skupaj s KGZS - Zavodom Celje organiziralo generalno skupščino Eurogites, ki se je odvijala na turistični kmetiji Mulej na Selu pri Bledu. Udeležilo se je 22 predstavnikov združenj iz različnih evropskih držav (Velike Britanije, Francije, Poljske, Madžarske, Latvije, Avstrije, Hrvaške, Romunije, Španije, Portugalske) in Izraela.

V okviru štiri dnevnega bivanja v Sloveniji (na dveh turističnih kmetijah na Selu pri Bledu), so si udeleženci skupščine ogledali primere dobrih primere dobrih praks turizma na podeželju na Gorenjskem.

Večina udeležencev skupščine je bila v Sloveniji prvič v življenju. Doživetja na slovenskem podeželju pa so jih tako navdihnila, da so si zaželeli še večkrat priti v Slovenijo.

Hans Embacher, takratni  podpredsednik združenja Eurogites in direktor avstrijskega združenja Urlaub am Bauernhof, nam je povedal, da je nanj najglobji vtis naredila raznolika regionalna gastronomija in kmetje, ki so ponosni na svoje odlične proizvode in jedi, ki jih znajo gostom tudi zelo dobro predstaviti.

V vseh teh letih je združenje uspešno sodelovalo tudi s KGZS, med drugim tudi pri pripravi štirih publikacij o slovenskih regionalnih jedeh: Dobrote slovenskega podeželja (2008), Kuhajmo domače (2010), Diši, diši iz domače kuhinje (2012) in Okusne jedi gostoljubnih ljudi (2016).