Kmetijsko-gozdarski zavod Celje in Združenje turističnih kmetij Slovenije sta sodelovala tudi pri čezmejnem projektu Spoznavajmo in uživajmo, ki sta ga v okviru teritorialnega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško sofinancirala Evropska Unija - Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija - Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Projekt se je izvajal na območju Savinjske regije in Krapinsko-zagorske županije. Kmetijsko-gozdarski zavod Celje je imel vlogo vodilnega partnerja, drugi partnerji pa so bili poleg Združenja turističnih kmetij Slovenije še Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije in Zagorska razvojna agencija.

Izdan je bil prospekt Spoznavajmo in uživajmo v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku, ki  na 32 straneh predstavlja turistična doživetja, polna vonjev in okusov jedi in pijač ter občutij narave. Večino izvodov v angleščini, hrvaščini in slovenščini smo razdelili na najpomembnejših in največjih turističnih sejmih v Evropi.

Ker je bil cilj projekta povezati ponudnike obmejnih regij, je bilo oblikovanih več kot 30 turističnih programov kulinaričnega turizma, od ogledov kmetij, pokušin, delavnic in tečajev priprave jedi na kmetijah, obiskov kulinaričnih prireditev, doživetij ob odprtih ognjiščih na prostem do čezmejnih kulinaričnih potovanj in pitnikov v naravi. Programi so predstavljeni na osrednjem turističnem portalu www.slovenia.info, spletni strani turističnih kmetij Slovenije www.turisticnekmetije.si in spletni strani Krapinsko-zagorske županije www.tzkzz.hr.