ARHEOLOŠKO – KULINARINARIČNI VEČER

Sprehodite se skozi tisočletja okusov!

V okviru blagovne znamke Herittera na kmetiji Pri Baronu prirejajo Arheološko – kulinarični večer.

V prijetnem okolju ekološke turistične kmetije pri Baronu boste okusili preplet arheologije, botanike, ekološkega kmetijstva in kulinarike. Pod okriljem znamke Heriterra so v preteklih letih arheologi, botaniki in specialisti v turizmu ter gostinstvu ustvarili jedi, ki v sebi združujejo razvoj kmetijstva in narave ter prehrane v preteklosti, vse od prazgodovine do srednjega veka.

Ob jedeh bodo čutila razvajale tudi dišeče pijače, kulinarični sprehod pa bodo popestrili tudi keramični in kovinski rokodelski izdelki, ki jih je navdihnila arheologija Štajerske. Sprehodite se skozi tisočletja okusov!


Program:

  • Dobrodošlica z eliksirjem za dolgo življenje in kratek ogled kmetije.
  • Predstavitev znamke HERITERRA.
  • Delavnica priprave kruha (železnodoben, kamenodoben kruhek), ki so ga pekli na vročem kamnu in priprava namaza iz divjih rastlin.
  • Zgodovinski degustacijski 7 hodni meni ob degustaciji oranžnih in eko vin ekološke kmetije Valentan.


Lokacija: Turistična kmetija Pri Baronu, Fram

Termin: petek 12.4. ob 17.00 uri

Cena: 80,00€. Otroci do 12 let: 40€.

Izvedba programa: 4 ur

V ceno je všteto: Predstavitev znamke Heriterra, ogled kmetije, delavnica peka kruha degustacija eko vin in 7 hodni zgodovinski meni.

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna rezervacija mesta preko e-pošte info@pribaronu.si  ali telefona + 386 (0)51 317 104 . Program se izvede, če je prijavljenih vaj 5 oseb.


Spoznajte slovenske zaščitene kmetijske pridelke in živila, ki so biser slovenske kulinarike in oznake, ki te izdelke krasijo.

Nazaj na seznam