Program kulinaričnih doživetij

Pripravimo pečenico v krušni peči in se poveselimo pri Karničnikovih v Hrastovcu

Priporočeni meseci za ogled: vse leto

Priporočen čas prihoda: ob 11. uri oz. po dogovoru

Možna skupina od 10 do 50 oseb

Trajanje doživetja na kmetiji: štiri ure

Kmetija Karničnik je oddaljena pet kilometrov od Velenja in leži na koncu vasi Hrastovec, na samem, obdana s travniki in gozdovi. Redijo konje, prašiče in perutnino, ki pritegnejo marsikaterega obiskovalca. Ker so domači ljubitelji dobre hrane, pripravljene v krušni peči, in suhomesnih izdelkov, prav to ponujajo tudi svojim gostom.

Progam:

V programu doživetja vas lahko seznanijo s postopkom izdelave klobas, v kateri se boste lahko preskusili tudi sami. Izdelali boste pečenico, ki jo boste potem, pečeno v krušni peči, pojedli.

Medtem ko se bo klobasa pekla, vas bodo peljali do stare kapelice, zgrajene v začetku 20. stoletja, ki je imela prav posebno vlogo v preživetju domačih na kmetiji.

Poleg pečenice iz krušne peči boste lahko poskusili suhe specialitete iz konjskega mesa, ki jih gospodar Marko pripravlja s posebno skrbjo, brez kemičnih dodatkov. Suhomesni izdelki so dimljeni na naraven način in sušeni na zraku.

Sin Nac vam bo s harmoniko zaigral nekaj domačih viž in poskrbel za razpoloženje ob dobri hrani in pijači.

 

Cena štiriurnega doživetja s pokušnjo (domači suhomesni izdelki, pečenice iz krušne peči, domač kruh, sezonska priloga) je 12,00 evrov.

Gostitelji se bodo z veseljem prilagodili vašim željam in za vašo skupino pripravili še kakšno drugo nepozabno doživetje. Veseli bodo vašega klica in obiska.

 

Informacije in rezervacije:

Turistična kmetiji Karničnik

Matejka in Marko Karničnik

Hrastovec 36

3320 Velenje

Tel.: +386 (0)31 370 728

matejka.karnicnik@gmail.com

 

Nazaj na seznam