Bogojina 311, 9222 Bogojina, Slovenija
+386 (0)2 547 13 15, +386 (0)41 637 242
Ponudba
Aktivnosti na kmetiji
otrosko igrišče
Aktivnosti v okolici
golf kopanje v odprtem bazenu savna kolesarjenje lov ribolov

O kmetiji

Turistično kmetijo Puhanovih boste našli v Bogojini, kraju, kjer stoji znamenita cerkev Jožeta Plečnika, pionirja sodobne slovenske arhitekture.

Puhanovi so znani po odlični gastronomski ponudbi. Goste očarajo specialitete iz prekmurske kuhinje: bograč, zabeljeni dődoli, narezek s prekmursko šunko, prekajeno vratovino, domačimi klobasami in s še drugimi suhomesnatimi izdelki, ki ga gospodinja dopolni tudi z raznolikimi namazi. Med sladicami kraljujeta posolanka in prekmurska gibanica, ki s svojo mešanico okusov očarata še tako zahtevne ljubitelje sladkih dobrot. V poletni sezoni kuhinja ponuja sezonske jedi iz domačega vrta: beluši, bučke na različne načine ter zelenjavo in želišča iz te pokrajine. Zimski čas je značilen za domače koline, zato ponujajo na turistični kmetiji tudi te specialitete prekmurske koline s krvavicami in bujto repo. 

K hrani vedno dopolnjuje premišljen izbor vin, ki jih neguje gospodar Jože. Degustacije, ki se izvajajo v lično urejeni velbani kleti, vodi gospodar Jože, ki je tudi član Evropskega reda vitezov vina. 

Kmetija je odlično izhodišče za obisk Termalnih toplic v Moravcih, Tropskega vrta v Dobrovniku, lončarjev in prekmurske vasi v Filovcih, energetske točke pri kapelici Sv. Vida v neposredni bližini Bukovniškega jeza, Otoka ljubezni v Ižakovcih ter različne znamenitosti, ki so v Pomurju ...

Značilnosti

  • Število sedežev
  • 60
  • Jeziki, ki jih govorijo na kmetiji
    • Nemščina
    • Angleščina
    • Hrvaščina

Specializirana ponudba

Specializirana ponudba