TEDEN TURISTIČNIH KMETIJ

V času tedna turističnih kmetij, ki bo potekal med 12. in 21. aprilom 2024, vas vabimo, da se pridružite raziskovanju naravnih čarov in bogate dediščine naših turističnih kmetij. Z izbranimi delavnicami, degustacijami in ogledi vam bomo približali kulturo in tradicijo življenja na podeželju in vam omogočili, da se prepustite odkrivanju naravnih lepot slovenskega podeželja.

Vabljeni, da se prepustite podeželskemu razvajanju in začutite pristen utrip življenja na kmetiji, ki s svojo enostavnostjo in idiličnostjo nikoli ne razočara. Turistične kmetije so pripravile pestro ponudbo aktivnosti in doživetij, ki segajo od zanimivih dejavnosti na prostem, kot so jahanje konjev, hranjenje živali, vodeni pohodi, vožnja s štirikolesniki in traktorji, pa vse do vrhunskih kulinaričnih poslastic, zabavnih degustacij in drugih delavnic tradicionalnih obrti.  

V Tednu turističnih kmetij so vam na izbiro: 

KULINARIČNE DELAVNICE 

DIVJA ŠPARGA , OSTALI DIVJAKI IN TARTUFI, Domačija Butul, Manžan 

Vabljeni na kulinarično delavnico "Divja šparga in ostali divjaki" v slovensko Istro.  Pripravili boste do 6 jedi z divjo špargo - od juhe do sladice. V sklopu delavnice bo tudi degustacija oljčnega olja in vin pridelanih na domačiji Butul. Pridite na nepozabno popoldne v osrčje Istre tudi vi!

Termini: 20.04. ob 16.00. Cena: 110€/osebo.  

Več informacij>>>

HIŠNI ŠTRUKLJI Z JERNEJEM, Turistična kmetija Želinc, Cerkno

Pridružite se Jerneju pri ustvarjanju domačih štrukljev po hišnem receptu none Frančiške. Na delavnici boste z njegovo pomočjo ustvarili tri različne okuse štrukljev - od slanih orehovih do sladkih z rozinami in suhim sadjem. Pripravite se na okusno in ustvarjalno doživetje, ki bo razvajalo vaše brbončice.

Termini: 13.04. in 20.04. ob 11.00. Cena: 45€/osebo.

Več informacij>>>      

KOVAČNIKOVA POTICA, Turistična kmetija Kovačnik, Fram 

Naučite se peči popolno potico pri zlati nagrajenki slovenskih potic. Gospodinja Barbara vas bo popeljala skozi tradicionalni hišni recept in postopek peke, tako da bo vsak udeleženec ustvaril svoje testo in spoznal skrivnosti orehovega nadeva. Doživetje se zaključi z bogatim kosilom in domov odidete s potico, ki ste jo spekli sami.

Termini: 19.04. ob 11.00. Cena: 70€/osebo.  

Več informacij>>>

ISTRKI NJOKI ZA VSE GUŠTE, Turistična kmetija Lukač, Montinjan

Vabljeni na kulinarično delavnico kmetije Lukač, kjer se boste naučili priprave okusnih domačih njokov ter polivk, ki bodo razveselile še tako zahtevnega gurmana. Pridružite se doživetju, ki je primerno za vse (tudi za družine) in uživajte v pripravi najboljših okusov, ki jih lahko ponudi istrska kulinarika.

Termini: 12.4., 13.4., 19.4. in 20.4. ob 16.00. Cena: 25 €/osebo.

Več informacij>>>      

SPECI SI AJDNEK, Turistična kmetija Bukovje, Ljubno od Savinji

Pridružite se nostalgičnemu potovanju skozi okuse preteklosti. Obiščite turistično kmetijo Bukovje, kjer boste doživeli prav posebno kulinarično izkušnjo, saj se boste naučili pripraviti ajdnek (tj. tradicionalna sladica zgornje savinjske regije), ob tem pa uživali v okusih savinjskega želodca in žlikrofov.

Termini: 13.4. in 18.4. ob 15.uri . Cena: 45 eur/osebo..


Več informacij>>>     

ČEMAŽ IN ZELENJAVNA POGAČA, Turistična kmetija Pri Martinovih, Krška vas

Pridružite se na nepozabni kulinarični avanturi, kjer boste raziskovali divjo zdravilno rastlino, čemaž. Na delavnici boste ustvarjali čemažev pesto in zelenjavno pogačo, ki ju lahko uživajo tudi vegetarijanci in vegani.


Termini: 13.4.2024. Cena: 40€/osebo.

Več informacij>>>         

PRIPRAVA IDRIJSKIH ŽLIKROFOV IN OGLED KMETIJE, Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca

Pridružite se nam na kmetiji Pri Flandru, kjer se narava prepleta s pristno kulinarično idilo! Vabljeni na ogled kmetije in delavnico priprave okusnih Idrijskih žlikrofov, kjer se boste pomerili tudi v hitrostnem oblikovanju »kuglc« za nadev. Žlikrofe boste degustirali z ocvirki,  maslom, mesno omako ter pomladno čemaževo omako.

Termin: 20.4.2024 ob 16ih. Cena: Za goste, ki bivajo na kmetiji ,  je delavnica brezplačna. Za obiskovalce je cena 35€/osebo.

Več informacij>>>      

Vsaka turistična kmetija nosi v sebi dragocen del slovenske tradicije, ki jo ohranja z ljubeznijo do svojega okolja in spoštovanjem do bogate dediščine svojih prednikov.


VODENI OGLEDI KMETIJ

OGLED KMETIJE SORŽEV MLIN, Turistična kmetija Soržev mlin, Polže

Vstopite v svet turistične kmetije Soržev mlin in ob ropotu mlinskih kamnov ter vonju sveže mlete moke doživite zgodovino obrti ob rečni strugi.  Še delujoč mlin in žaga 'venecijanka' navdušita vsakega gosta.  Doživetje je primerno tudi za najmlajše, saj hitro najdejo kako jajce ali domačo žival. 

Termin: vsak dan med 12. in 24.4.2024, po predhodnem dogovoru.

Več informacij>>>      

DAN ODPRTIH VRAT S KMEČKO TRŽNICO, Turistična kmetija Košec, Polzela 

Vabljeni na Dan odprtih vrat kmetije Košec, kjer boste lahko uživali ob predstavitvi zanimive zgodbe o delovanju kmetije in okušanju pristnih lokalnih dobrot tudi iz okoliških kmetij. Okusili boste domače suhe mesnine, sire, jogurte, vino in kruh. 

Dogodek je brezplačen.

Več informacij>>>      

DRUŽINSKO DOPOLDNE NA KMETIJI, Smrekarjeva domačija, Prestranek

Pridružite se nepozabni družinski avanturi na Smrekarjevi ekološki domačiji. Spoznali boste njihove živahne prebivalce, sodelovali v različnih aktivnostih s konji in ustvarili pristne nepozabne trenutke v naravi, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin. Preizkusite se lahko tudi v jahanju.

Termin: vsak dan ob uri, ki ustreza vaši družini.  Cena: 90€/družino. Za družine, ki bivajo na Smrekarjevi domačiji, podarijo 10% popust.  

Več informacija>>>      

PREDSTAVITEV EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA IN SAMOOSKRBA, Turistična kmetija Urška, Zreče 

Odkrijte zanimiv svet ekološkega kmetijstva in samooskrbe. Na kmetji Urška boste spoznali trajnostni pristop k pridelavi hrane ter se naučili, kako vzpostaviti lastno samooskrbno prakso tudi v vsakdanjem življenju.

Termini: 14.04. ob 16.00 in 21.04. ob 16.00. Cena: Ogled se izvaja samo za goste, ki bivajo na kmetiji Urška in je brezplačen.

Več informacija>>>      

DAN NA KMETIJI URŠKA, Turistična kmetija Urška, Zreče

Vabljeni, da se pridružite kmetiji Urška, kjer bodo vaši otroci doživeli pravo kmečko pravljico. Na kmetiji se bodo lahko prelevili v malega kmeta ali kmetico ter se podali na nepozabno pustolovščino z živalmi. Pridružite se aktivnemu doživetju polnemu igre, učenja in odkrivanja narave.

Termin: Vsak dan med 12.4 in 21. 4 ob 9:30. Doživetje se izvaja samo za goste, ki bivajo na kmetiji Urška in je brezplačno. 

Več informacij>>>      

ČOKOLADNI OGLED POSESTVA PASSERO, Posestvo Passero, Moravske Toplice

Vstopite v čarobni svet posestva Passero v Prekmurju in doživite čokoladno pravljico, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Doživetje vključuje bogat prekmurski zajtrk, predstavitev domačije, ki združuje znanja vinarstva, predelave mesnine in buč ter zanimivo delavnico o nastajanju najbolj okusne čokolade daleč naokrog.

Termin: 13.4.2024 in 17.4.2024 (prihod med 8.45 - 9.00). Cena: 30,00 eur/ osebo.

Več informacij>>>      

STROKOVNI OGLED EKO KMETIJE Z DEGUSTACIJO, Turistična kmetija Pri Baronu, Fram 

Kmetija Pri Baronu vas vabi na posebno doživetje, ki vključuje degustacijo eko izdelkov, ogled kmetije in eko vrtov ter spoznavanje načel permakulturnega kmetovanja. Navdušeni bodo tudi najmlajši gostje, saj se bodo razveselili pisane živalske druščine, kot so prašički, koze, race, gosi, krave s teleti, zajčki, kokoši itd.


Termin: 11.4 in 19.4. ob 17.00.  Cena: 25,00€/osebo. 

Več informacij>>>      

SPOZNAJ AVTOHTONE SLOVENSKE PASME, Šenkova domačija, Zg. Jezersko 

Pridite na Šenkovo domačijo in doživite zanimivo izkušnjo ob srečanju s slovenskimi avtohtonimi živali. Razvajali se boste lahko ob prijetnem druženju s kozicami, ovčkami, zajčki, psi in mačkami, pridružite pa se lahko tudi pobiranju jajčk in krmljenju živali.

Termin: Kmetijo si lahko ogledate vsak dan. Ogled je brezplačen. Najbolj zanimivo je on 17h, ko se pridružite pobiranju jajčk in krmljenju živali.

Več informacij>>>      

OVČEREJA PO KOROŠKO,  Turistična kmetija Ravnjak, Sele pri Slovenj Gradcu

Na idilični kmetiji Ravnjak na Koroškem, pod mogočno Uršljo goro, boste doživeli prav posebno dogodivščino. Na ogledu kmetije vam bodo predstavili posebno zgodbo o nastanku kmetije in vam razkazali vse, kar kmetija ponuja: striženje ovc, izlet z lojtrnikom do skritega slapu in toplo malico okusov domače kuhinje.

Termin: 14, 16 in 19 april ob 15h. Cena: 25€. 


Več informacij>>>      

DALEČ OD VRVEŽA, PA VENDAR BLIZU, Turistična kmetija Korošec, Mozirje 

Na kmetiji Korošec vam bodo razkazali lesene apartmaje, zeliščno-zelenjavni vrt in vas skozi čudovit park popeljali do domačega jezera, kjer se lahko poleti tudi osvežite. Po končanem ogledu boste degustirali Koroščev čaj za dober dan in hišni zeliščni liker *Urškamajster*. Za spomin boste prejeli tudi prikupno darilce.

Termini ogledov: 12.4, 17.4. 19.4. ob 12.h oz. po dogovoru. Cena: 12€/osebo. Za goste v apartmajih je ogled brezplačen.

Več informacij>>>      

LAHKIH NOG PO DOMAČIJI FIRBAS, Domačija Firbas,  Cogetinci 

Pridružite se ogledu domačije Firbas z gospodarjem Bojanom. Raziskujte sadovnjak, vinograd in zeliščni vrt, spoznajte tradicijo domačije in na lastni koži preizkusite pravo življenje na kmetiji. Doživeli boste tudi adrenalinsko vožnjo s traktorjem in se razvajali z okusno degustacijo izdelkov iz hruške.

Termini: 12 in 21.4. ob 9.00.

Več informacij>>>      

DEGUSTACIJE  

DEGUSTACIJA OLJČNEGA OLJA IN NJENIH AROM V SPREMSTVU MLADEGA OLJKARJARed Fairytale, Marezige

Pridružite se popotovanju skozi čarobni svet oljčnih nasadov v majhni vasici Marezige, ki se nahaja le 15 minut vožnje od Kopra. Istrsko doživetje zajema ogled oljčnih nasadov, »učno urico« oljarstva in degustacijo extra deviškega oljčnega olja, domačih namazov ter sokov kmetije Red Fairytale. 

Termin: vsak dan ob 11.00 in 14.00. Cena: 19€/osebo. 

Več informacij>>>      

VINSKO RAZVAJANJE NA POSESTVU BORDON, Posestvo Bordon, Dekani

Vabljeni na vinsko popotovanje na posestvo Bordon, ki se nahaja v osrčju slovenske Istre. Vinsko razvajanje zajema ogled vinske kleti in starodavnega mlina, degustacijo šestih vzorcev vina pod vodstvom izkušene someljejke Mojce in spoznavanje vinske terminologije. Poskrbljeno bo tudi za okusen istrski prigrizek.

Termini: 12.4., 18.4. in 19.4. ob 17h. Cena: 35/osebo.

Več informacij>>>      

DEGUSTACIJA VIN COLNAR, Turistična kmetija Colnar, Otočec 

Doživite vrhunsko vinsko doživetje na Kmetiji Colnar pri Otočcu. Prepustite se lepotam slikovitega dolenjskega gričevja in se udeležite ekskluzivnega ogleda njihove nove in sodobne vinske kleti Colnar, kjer boste lahko uživali v edinstveni pokušnji 4 vzorcev večkrat nagrajenih vin ter okusnih domačih prigrizkov.

Termini: sobota, 13.4.2024, ob 13-ti uri in ob 18-ti uri in petek, 19.4. ob 18-ti uri. Cena: 30€/osebo

Več informacij>>>      

Turistične kmetije v Slovenije navdušujejo vse ljubitelje živali, saj lahko obiskovalci opazujejo in hranijo številne žival, ter se z manjšimi lahko celo pocrkljajo.


DELAVNICE DOMAČE OBRTI IN OPRAVIL NA KMETIJI  

SPOZNAJ SODARSKO OBRT, Turistična kmetija Roštohar, Selce nad Blanco

Dobrodošli na kmetiji Roštohar, kjer vas čaka nepozabno popotovanje v preteklost. Doživeli boste edinstven proces spreminjanja hloda v sod in se naučili izdelati svoj lesen obroč. Na dogodku, ki je primeren za vse generacije, boste spoznali tudi druge starodavne ročne spretnosti, ki so jih obvladali naši predniki.

Termini: 12., 13., 14., 20., 21. april ob 15.00. Cena: 15 €/osebo.

Več informacij>>>      

DAN NA KMETIJI URŠKA, Turistična kmetija Urška, Zreče

Vabljeni, da se pridružite kmetiji Urška, kjer bodo vaši otroci doživeli pravo kmečko pravljico. Na kmetiji se bodo lahko prelevili v malega kmeta ali kmetico ter se podali na nepozabno pustolovščino z živalmi. Pridružite se aktivnemu doživetju polnemu igre, učenja in odkrivanja narave.

Termin: Vsak dan med 12.4 in 21. 4 ob 9:30. Doživetje se izvaja samo za goste, ki bivajo na kmetiji Urška in je brezplačno. 

Več informacija>>>      

POPOLDNE S HIŠNIMI PONIJI, Turistična kmetija Roštohar, Selce nad Blanco

Pridružite se nepozabnemu doživetju s čudovitimi poniji v idiličnem dolenjskem okolju. Ponije boste skrtačili, jih božali, hranili in z njimi ustvarili prav posebno vez. Aktivnosti bodo polne medsebojnega sodelovanja in zaupanja, kar vam bo omogočilo nepozaben stik z naravo in živalmi. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Termini: od 12. do 21 april od 15:00 Cena: 16 €/osebo (v ceni je vključena tudi malica)

Več informacija>>>      

Za trenutek odložite tempiran urnik stresnega vsakdanjika in se prepustite čarom turističnih kmetij, kjer se vam odprejo vrata v svet brezskrbnosti, tišine narave in notranjega miru.  


AKTIVNOSTI V NARAVI   

POHOD PO MEDVEDKOVI POTI, Turistična kmetija Šinkovc, Medvedje Brdo 

Pridružite se pustolovščini po prijetni Medvedkovi poti, ki je primerna za prav vse generacije. Pohod, ki traja približno 2 uri, je poln zanimivih učnih točk, ki otroke učijo o naravi in gozdnih živali, po uspešno prehojeni poti pa sledi še nagrada za najmlajše in prijetna skupna malica.

Termini: 21. april ob 14.00. Cena: 10 €/osebo.

Več informacij>>>      

LOKOSTRELSKO DOŽIVETJE, Turistična kmetija Izgoršek, Pongrac, Griže

Preizkusite se v lokostrelstvu na Turistični kmetiji Izgoršek v Veliki hosti. Doživetje je primerno tako za izkušene lokostrelce kot tudi za popolne začetnike. Uživajte v dih jemajoči naravi, domači potici in kavi ter se v gozdu preizkusite v streljanju na 3D makete živali. Zmagovalce čaka tudi sladko kosilo iz krušne peči.

Termini: 14.04.2024, 20.04.2024 in 21.04.2024 ob 9.00. Cena: 40€/osebo.

Več informacij>>>      

LOVSKI IZLET IN OPAZOVANJE ŽIVALI, Turistična kmetija Povšin, Selo pri Bledu

Pridružite se gospodarju Jožetu na lovskemu izletu v okolici kmetije Povšin in od blizu opazujte divje živali na lovskih prežah, stičinah ter planinskih pašnikih. Izlet, ki je namenjen tako odraslim kot tudi otrokom, vključuje tudi vožnjo s štirikolesnikom in malico v bližnji lovski koči.

Termini: Od 12. do 21.4. vsak dan ob 6.00 in 19.00. Cena: 100€/osebo ali 150€/2 oseb.

Več informacij>>>         

ZGODOVINSKI DAN IN OTVORITEV POTI PO CVINGERJU, Domačija Grofija, Ivančna Gorica 

Doživite zgodovinski dan na Domačiji Grofija, ki leži na najstarejšem naselju iz železne dobe imenovanem Cvinger ali Virsko mesto. Družina Vrhovec in učenci osnovne šole vam bodo prikazali življenje v železni dobi ter pokazali svoje spretnosti pri izdelovanju značilnih predmetov za to dobo. 

Termin: 20.4. ob 10.00  Cena: brezplačno.  Število mest je omejeno na 20 oseb.

Več informacij>>>      

SPREHOD PO BLAGODEJNIH ENERGIJSKIH TOČKAH IN IZDELEK IZ GLINE, Kmetija pr Cenc, 

Odmaknite se od stresnega vsakdana in obiščite Kmetijo pr Cenc, ki se nahaja na pravljični lokaciji izven mestnega vrveža. Sprehodite se po znameniti krožni poti, napolnite se z energijo na posebnih energijskih točkah in se kreativno poigrajte z glino na zanimivi ustvarjalni delavnici. Poskrbljeno bo tudi za preprosti obrok.


Termini: 13.4. ob 9 uri in 20.4. ob 14 uri. Cena: 39€/osebo.

Več informacij>>>         

MOČ ENERGIJSKIH TOČK KOROŠKE, Turistična kmetija Ravnjak, Sele pri Slovenj Gradcu

Kmetija Ravnjak ponuja edinstveno doživetje, kjer se prepletata moč narave in blagodejnost človeškega počutja. Obiščite kmetijo in odkrijte izjemne energijske zdravilne točke, katerih meritve so bile opravljene s strani priznanih radiestezistov in osebno od dr. Semirja Osmanagića. V sklopu doživetja vas čaka tudi topla malica.

Termin: 14, 16 in 19 april ob 16h. Cena: 19 EUR.


Več informacij>>>     

AKTIVNO & SPROŠČENO V OSRČJU POHORSKIH GOZDOV, Turistična kmetija Smogavc, Zreče

Odkrijte popolno kombinacijo aktivnosti in sprostitve na kmetiji Smogavc! Z e-kolesom se podajte na raziskovanje slikovite destinacije na relaciji Rogla-Pohorje, s seboj vzemite piknik košarico z domačimi dobrotami in dan zaključite s sproščujočim razvajanjem v savni.

Termini: 14. 4. – 21. 4 2024  od 8h naprej. Cena: 80€ za2 osebi.


Več informacij>>>

Turistične kmetije Slovenije so znane po svoji odlični domači hrani, ki jo pridelajo same. Tako vam nudijo tradicionalne slovenske jedi, pripravljene iz svežih in lokalno pridelanih sestavin.


KOSILA IN VEČERJE PO TRADICIONALNIH HIŠNIH RECEPTIH

TRADICIONALNA ŠENKOVA POJEDINA, Šenkova domačija, Zg. Jezersko

Vabljeni na Šenkovo domačijo, kjer boste vaše brbončice razvajali pri okušanju tradicionalnih jedi, kot so masunjek, telečja obara, ajdovi žganci, ekološka jagnjetina, jabolčni štrudelj, pečenka in podobno. Možnost kosila ali večerje.

Termin: 12.4.- 14.4. in 19.4. – 21.4. Cena 4-hodne večerje znaša 30 €. Cena kosila je odvisna od števila hodov in naročene glavne jedi.

Več informacij>>>      

ARHEOLOŠKO – KULINARIČNI VEČER, Turistična kmetija Pri Baronu, Planica nad Framom 

Pri Baronu vas vabijo na edinstveno popotovanje skozi čas, kjer boste okusili preplet arheologije, botanike, ekološkega kmetijstva in kulinarike. Program vsebuje dobrodošlico z eliksirjem za dolgo življenje, kratek ogled kmetije, delavnico priprave kruha in zgodovinski degustacijski 7 hodni meni.

Termini: 12.4. ob 17:00. Cena: 80€/osebo.

Več informacij>>>      

VEČERJA Z AKTUALNO VINSKO KRALJICO, Turistična kmetija Šinkovc, Medvedje Brdo

Odmislite vsakdanje skrbi in se prepustite razvajanju na kulinaričnem večeru, ki bo obogaten z izjemnimi dobrotami kmetije Šinkovec. Uživali boste lahko v edinstvenem okusu in aromah pet-hodnega menija lokalnih specialitet, ki bo spremljan z izobraževanjem o vinu pod vodstvom vinske kraljice Sanje Ferjančič.

Termin: 12.4. ob 19:00.  Cena: 45€/osebo 

Več informacij>>>         

VABLJENI V DEŽELO KRALJIC, Turistična kmetija Toplak, Juršinci

Obiščite kmetijo Toplak, kjer boste imeli priložnost spoznati in okusiti vrhunska vina iz domače kleti ter tradicionalno prleško kulinariko, ki nikoli ne razočara. Na kmetiji si boste lahko ogledali Gospodinjski dom, kulinarično razstavo in se seznanili z delom gospodinje Marte.

Termin: petek ,sobota in nedelja 12. 13., 14., 19., 20. in 21.4. od 14h do 22h. Cena: Cena 45 EUR/osebo

Več informacij>>>      

CERKLJANSKA VEČERJA, Turistična kmetija Želinc, Cerkno 

Okusite pristnost na domačiji Želinc, kjer vsaka jed odseva čare narave in močno ljubezen do kuhanja. Vabljeni na večerjo, kjer vas bodo razvajali s tipičnimi jedmi po starih receptih none Frančiške, kot so šebreljski želodec, idrijski žlikrofi in smukavc. Jedi so obogatene z inovativnimi pristopi mlajše generacije.

Termin: Večerjo strežejo po 18. uri, vsak dan od 12.4. do 20.4. Cena menija: 28 eur na osebo.
Več informacij>>>      

Počitnice na turističnih kmetijah so v tesnem stiku z naravo in ljudmi, zato na turističnih kmetijah ustvarite mnogo nepozabnih spominov.


POČITNIŠKI PAKETI

ODDIH V PREKMURJU, Turistična kmetija Vrbnjak, Mala nedelja

Doživite 3-dnevni oddih na rajski kmetiji Vrbnjak. Počitniški paket vključuje 2 nočitvi v udobnem apartmaju, ogled kmetije in degustacijo, pristni Prleški zajtrk, jahanje konjev, romantično vožnjo s kočijo, »lunch« paket prleških dobrot ter njihovo tradicionalno večerjo.


Termin: od 12.4 do 21.4. Cena za dve osebi: 238,00€ + turistična taksa.

Več informacij>>>      

PAKET ZA DVE OSEBI NA TURISTIČNI KMETIJI ŽELINC, Cerkno

Vabljeni na sanjski oddih na turistično kmetijo Želinc ob sotočju rek Cerknice in Idrijce. Paket za dva vključuje lokalno dobrodošlico, 2 nočitvi v sobi z balkonom, samopostrežni zajtrk z domačimi dobrotami, 4-hodni večerji, kuharsko delavnico hišnih štrukljev ter razvajanje v zasebnem wellnessu s savno in masažnim bazenom.

Termini: 12.4. odo 21.4.2024  Cena paketa za dve odrasli osebi: 450€ = 360 € 

Več informacij>>>      

ODDIH NA ŠENKOVI DOMAČIJI, Zg. Jezersko

V času Tedna turističnih kmetij vam ob rezervaciji najmanj dveh nočitev podarijo brezplačno uporabo savne za dve osebi za dve uri.   Na domačiji lahko od bliže spoznate živali slovenskih avtohtonih pasem, poskrbljeno pa je tudi za pohodnike in kolesarje (izposoja koles).


Več informacij>>>         

OBHOD LOVIŠČA IN OBISK PLANINE, Turistična kmetija Povšin, Selo pri Bledu

Vabljeni na turistično kmetijo Povšin v slikovitem Selu, le 2 km od Blejskega jezera. Počitniški paket vključuje 2x nočitev v dvoposteljni sobi, samopostrežni zajtrk z domačimi dobrotami in lovski izlet z opazovanjem divjih ter domačih živali. Skozi zanimivo dogodivščino vas bo po sledeh živali vodil gospodar Jože.

Termin: od 12.4. do 21.4. 2024 Cena paketa za dve osebi: 325 € + lokalna turistična taksa

Več informacij>>>      

POČITNICE NA KMETIJI KOROŠEC, Mozirje

Turistična kmetija Korošec vabi na sproščujoč oddih v naravi. Razvajanje v welnessu, brezplačno nabiranje sezonske zelenjave in sadja na bližnjem »Urškinem gartlcu«, možnost osvežitve v jezeru, vožnja s čolnom, ribolov ter degustacija so le nekatere aktivnosti, ki jih boste lahko doživeli na tem super oddihu v objemu gozdov.  

Termin: od 12.4. do 21.4. 2024 Cena paketa za dve osebi za dve noči že od 220€.

Več informacij>>>      

DOŽIVETJE V DEŽELICI SONCA IN GROZDJA,  Matjaževa domačija, Otočec

Razvajajte se v zidanicah.  Vse so obnovljene in nudijo vso potrebno razkošje za sodobnega turista, med drugim tudi savne in masažne kadi. V Tednu turističnih kmetij vam ob najemu zidanice podarijo brezplačno degustacijo vin ob narezku, za slovo pa si boste lahko stekleničili in odnesli tudi svoj lastni »Cviček to go«.

TTermin: 12. do 21. april 2024

Več informacij>>>      

Začutite utrip podeželskega življenja in se prepustite edinstvenim doživetjem, ki vam bodo odprla vrata v svet tradicije in pristne domačnosti.Retour à la liste